Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

matgab Előzmény: #876322

megnéztem a Fradi keretét a transfermarkton, a baj az , hogy Dibusz, Sigér Botkán kívül csak a legalacsonyabb értékű játékosok magyarok.

A csapat összértéke 35m EUR körül volt.

Ehhez képest a Slavia Praha értéke 95m EUR körül volt, tehát óriáis bravúr volt legyőzni (bár a többi magyar csapat a Vidi kivételével valahol 5-10m körül vannak, tehát a Kisvárdának kisebb esélye volt a Fradi ellen, mint a Fradinak a Praha ellen papíron).

A Praha top 5 játékosából viszont legalább 4 cseh, a Dinamo Zagreb, amit tavaly kivert a Fradi szintén (igaz ott csak 1 meccs volt) 133mEUR! És ott is a top 5-ből 4 legalább horvát volt és ez azt jelenti, hogy a cseh /horvát utánpótlás képzés létezik, a magyar meg nem.

A durva az, hogy még a svájci Young Boys (60mEUR) és a Celtic (80?mEUR) is messze értékesebb csapatok a Fradinál, de még a Celticben is rengeteg skót van. Sőt a Young boys-ban is elég sok értékes svéjci játékos van!

Megnéztem a tavalyi svéd ellenfelet is meg a svéd bajnokságot, érdekes, hogy ott mennyire hasonló kaliberű csapatok vannak a bajnokságban, viszont még a legértékesebb csapat is csak 13m. Azt hittem ennél jobbak. Vagy a norvég Molde , akit tavaly azért nagy nehezen vert csak ki a Fradi is 8m körül van csak. (Svéd és norvég játékosokkal a keretben). Akkor a svéd válogatott hogy tud ilyen erős lenni? És hogy működik a svéd utánpótlás, hiszen a meghatározó svéd játékosok nyilván külföldre kerülnek mind!?

Azaz egyszer egyszer el fog tudni érni a Fradi eredményeket nemyetközi szinten, de hosszú távon egy ilyen csapat (nem top bajnokság top csapata) csak utánpótlásképzéssel tud profitot és hosszú távú fejlődést elérni.

Tegnap a Fradi hátát majd kiszakította a háló. Borzasztó mázlink volt, hogy csak egy cseh kísérlet ért gólt, mert ha hatot kapunk, akkor sem szólhattunk volna egy szót sem. És itthon is a kisvakond volt az aki a gólt belőtte, nem a Fradi. Meg egy 11-es, ami azért részben mák volt (Nem véletlen igazolta le a Fradi Mak-ot, hogy mindig Mákja legyen!)

Azt meg tényleg nem értem, hogy Isael-t, Heister-t, Lovrencsicset, Skvarka-t, Szerető Krisztofert és Csonka Andrást is mind ingyen engedte el a Fradi a mostani szezonban és nem is adott el úgy játékost, hogy pénzt kaptak volna érte!! Ezt meg hogy gondolják?

Ha csak egyszer is hozzuk a papírformát és kiesünk a BL/EL selejtezőkön, akkor onnantól fogva nem lesz miből vásárolni!

Miért nem fektet sokkal többet a Fradi az utánpótlás képzésbe? Miért nincs ennek eredménye? Sportközgazdasági oldalról hogyan lesz fenntartható a siker? Vagy megint fogunk várni 20 évet, mire újra BL közelbe tudunk a mostani szezon után kerülni??

Az is elképesztő volt, hogy a Slavia fizikailag mennyivel erősebb , gyorsabb és agresszívebb volt! Azt gondolom, hogy ha a Fradi és a Kisvárda között kb. 7-szeres az értékbeli különbség, akkor a Fradi és a Praha között legalább 10-15-szörös szorzó kellene, hogy legyen (bár nem láttam a Várdát még játszani , de el tudom képzelni), de mondjuk az UTE hasonló lehet. Az UTE amúgy csak 5m körüli , az ellenfele a Basel 10 körül volt.

Számokat csak emlékezetből írtam, nagyságrendileg jól emlékszem sztem.