Regisztráció Elfelejtett jelszó

EB-elemzés-M

TrendMan

Szalai Ádám értékelését most nem vállalom. Lassú ez tény. Ugyanakkor a Mainz is megtartja valamiért. Motiválni tudja a csapatot és húzóember lehet, akár csereként. Úgy hallottam az edzők azért szeretik, mert vele van egy emberük a pályán, aki érti és betartatja az taktikát a pályán (a többiekkel). Ezt nézőként nagyon nehéz felbecsülni.

Ami nagyon jó volt:

Rossi eszméletlen jól kitalálta, hogy ha egyetlen épkézláb csatárunk marad (Sallai), akkor minden védelem őt fogja megfogni majd. Ergo nem neki kell lőnie a gólokat, így ő adta a gólpasszokat. Ez egy hatalmas elgondolás jól átültetve a gyakorlatba. Azt is mutatja, hogy milyen sokoldalú tehetség. Nem véletlen, hogy a Freiburg-ban az ottani edzője se győzi dicsérni.

Ami nem annyira feltűnő, de sok alkalom után mégis szemet szúr:

Úgy tűnik Nagy Ádám adja a gólok előtti második átadást (nagyon gyakran). Ehhez hozzájön az, hogy nagyon jól takarított a mezőnyben és a kapu előtt is. Pont, mint egy védekező középpályásnak kell.

Amit nem értek:

Most is, csakúgy, mint a portugálok elleni meccsen Rossi lehozta (idejekorán?) Sallai-t és Szalait. Ezután ment el a továbbjutás / a meccs.

Ugyanezt a hibát(?) követte el Egervári Sándor 2013-ban, amikor vb-selejtezőn vezettünk idehaza Románia ellen 2:1-re és lehozta Dzsudzsákot a 88. percben. Utána kaptuk a potyát és lett 2:2 az is.

Ekkor ment el a kijutás a vb-re.

Nem tudom milyen okok vezetnek ezekhez az edzői döntésekhez, de kivülállóként ezt én nem értem.

Persze, ha sérülés, akkor érthető.

Szalai Ádám is maradjon egészséges, már az első félidő lefújásakor elég megviseltnek tünt.

:)

Igen, Lovrencsics-en érzem azt, hogy kilógott lefelé.

És nem hiszek abban, hogy azért esünk ki, mert ilyen gyakran szerencsétlenül pattan a labda.

Ha egy csapat sokat időzik a saját kapuja előtt ez törvényszerűség.