alapjövedelem
Ibiza Előzmény: #873830:) nem tudom, napi 10-14órát dolgozom heti 6-7 napot , pedig nagyon jó hatásfokkal teszem. Igaz nem gombokért és 100%ban magamnak, a cégnek és az alkalmazottaknak.
Igen az MI és a robottechnikai is új munkahelyeket generál, sőt az alapjövedelem is generálna új szolgáltatásokat munkahelyeket.
Szerintem az emberek nagy részének nem a minél több pénz számít. Már most megkeresik azt a pénzt amivel jól érzik magukat. Viszik a gyereket különórákra, kirándulnak van elfogadható autó, nyaralni tudnak, gyereket taníttathatják. Dúl a kommunikáció, alapból bárki bármit megvehet a saját igényszíntjén.
Ilyenkor bejön a képbe a másodlagos igény, ki akarnak teljesedni, az emberek politizálnak, fontosnak érzik magukat és persze bősz forradalmárok lesznek.. a zorbán monnyon le meg diktatúra.. üvölti .. miközben felvesz az orbán kormánytól minden ingyenpénzt.
Én is azt gondolom ha megvannak a csetreszek, akkor olyan jövedelem kell ami fenntartja a rendszert és egy igény szerinti életet biztosít. A magam részéről nem vágyom 40-100milliós autóra 30m-es hajóra.. nem tartom igaznak a még még még még..semmi nem elég viselkedést...hogy ez igaz lenne a többségre. szerintem a 80/20 lehet az arány.
Láttam pár embert a prémium kategóriás életben, nem voltak boldogok ott. A legtöbben azért vannak ott mert ott vannak azok akikkel lehet kemény pénzeket keresni, ez egyfajta beugró a klubba, ha ott vagy akkor alkalmas vagy.