Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Nem ertem

Spade Előzmény: #865500

tényleg nem értem miket olvasol, mert gazdasági adatokat biztos nem, lássuk mit ír a portfolio az inflációról:

"2020 októ berében az éves összevetésben számított

infláció 3,0 százalék volt, . Az indirekt adóktól szűrt maginfláció 3,2 százalékos értéket mutatott (1. ábra) "

A 3% hol többszörösa a 2-nek ?

A letelepedési kötvény faszság volt nem kérdés, a mr 20% meg nálatok mr 30% lásd busz és villamos beszerzés. Az mnb alapítványok annak a nyereségnek egy részéből tették amit mato csinált, ahelyett h vesztettek volna majd annyit mint mato előtt a 7.2%-on tartott jegybanki kamat miatt Soha nagyobb lopást. A lopások csak feltételezések ahogy lejsztingeré is. de mészárosék soha nem csinálták drágábban mint pl a Swietelsky, akkor ők is ellopták az egészet ?

Amiket te lopásoknak írsz azok még akkor se igazak ha az összes beruházást amit csináltak 0 ft-ba került és az egészet ellopták

Nézzük az ájrót:

2010 junius mikor a kormány hatalomba lépett kb 287 ft volt 1 ájro

és akkor nézzük milyen adók várhatók amiket már leírtam két lépcsős szja 36%-15 helyett, 20 % fölötti társasági adó a tervezett 5 de most 9% helyett, 4% iparűzési adó a 2% helyett, és bazi nagy ingatlan adó elképzelni se tudom mennyi lesz és további helyi adók a bérekre rakódó adók is kilőnek majd, na és a kata-ra is keresztet vagy félholdat vethetsz

"Egyébként akik Magyarországot elhagyták( cca 600.000 fő) , azok gazdasági menekültek ezt nálunk migránsoknak nevezik a Fidesz vezetők."

erre írtam h ne bohóckodjál már, ennél azért komolyabb embernek godoltalak h ilyet leírsz. De a lényeg h nem tagadod h bejön majd több százezer afrikai bangladesi tunéziai migráncs és szted majd jól fellendül tőle a magyar GDP, értem, DE ha nem így lesz akkor majd zsebből kipótolod gondolom ?

Te ha jól emléxem job bikos voltál, látom jakabbal maradtál, mondjuk azt nem is kérdezem h a szerencsi jelölt miért lopta el a dolgozók pénzét, igazi bajnais módon, hanem azt kérdezem:

Karigeri mt valósított meg eddig az igéreteiból, mit csinált egyáltalán, a közlekedés tönkrebaszásán kívül ? Mondjuk utak felújítását biztos nem, persze nem is akar beton ember lenni mint tarlós

Azt javaslom h mindig a makro (gdp, és növekedése ,infla,adósság,fizetési mérlegek, külföldi működő tőkebefektetések termelékenységek stb) adat idősorokat nézd meg hogy alakult az évek folyamán, és majd hasonítsd össze a fletoét aki a mostani ellenzék vezetője és láthatólag főnöke és majd sírva fakadhatsz annyira szarok voltak orbánéhoz képest. Ezek a tények a többi h ki mit lop az csak mende monda, persze voltak és vannak de azok benne vannak a makrókban.