Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

matgab Előzmény: #863345

Attól függ ki az ellenfél.

Én nagyon élveztem a fradi tegnapi játékát. Nem pengés, nem kockázatot vállaló, tudták, hogy a norvégok nem fognak nekik esni, de tudták azt is, hogy a 70. perctől kezdve a norvégok nagy nyomást fognak kifejteni rájuk és a norvégok magasabbak voltak 10-15 centivel.

Rebrov nagyon jól kitalálta, hogy hogyan állítsa fel a védelmet, nem Bolival kezdett, hanem Uzunival, aki egy védekezőbb felfogású játékos mint Boli, de amúgy egy nagyon gyors játékos.

Zubkov és Tocmac ott álltak kiugrásra készen, ha a norvégok nagyon elkezdtek volna támadni és Zubkov általában jól osztotta a zsugát, igaz egyszer ziccerben ugrathatta volna ki a baloldalt , de inkább rálőtte, amit blokkoltak. De a norvég csapat is jó volt, nem estek nekünk, tudták, hogy nekik a végén kell megnyerni a meccset , az első 70 percben ímmel ámmal támadtak és bíztak abban, hogy a végén benyomnak egy gólt, amire a Fradi nem tud már válaszolni. (Mert ha az elején találnak egy gólt, akkor a Fradi nyomott volna nagyon a végén és azért elég jó a Fradi támadó sora ahhoz, hogy ők találjanak gólt a végén, amire akkor már a norvégoknak lett volna nehéz újabb gólt találni.

Rendkívül intelligens , alázatos taktikus , igazi csapatjáték módjára fogta fel mindkét csapat a mérkőzést.

Én azt láttam, hogy sok null-nullos unalmas meccset próbálnak a kommentátorok eladni a nézőknek , azzal a szöveggel, hogy nagy taktikai csata folyik, ahol igazából csak amatőr és béna játékot láttunk, de ez nem egy ilyen meccs volt. Itt lehetett látni, hogy melyik csapat mit akar és milyen módon akarja azt megvalósítani.

Rebrov - magyar szinthez képest- kifejezetten magas szintre emelte azt, amit én már évek óta hiányolok a magyar csapatoknál: igenis nem kell előre rohanni és támadni, úgy ahogy azt a könnyűlovas huszár csapatok csinálják. Kell járatni labdabiztosan hátul a labdát, többször, akár a kapusig és ki kell várni amíg az ellenfél hibázik, nem követi le a mozgást, folyosó nyílik a védelemben.

Illetve amikor az ellenfél támad, akkor a beadó játékost is már zavarni kell, nem 3-5 méter távolságból sasolni, hogy hova fog beadni (ezt itt is többször írtam).