Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

matgab Előzmény: #863221

A foci nagyrészt fejben dől el. 90 percig koncentrálni kell, mert a kapu az olyan nagy, hogy ha nem védekezel 100%-os koncentrációval, akkor berúgják a labdát.

Illetve ugyanez a támadásoknál. Ha nem koncentrálsz 100%-ig, akkor is lehet szerencséd, de tartósan jó teljesítményt akkor tudsz elérni, ha képes vagy összpontosítani.


Persze a koncentráció az a fizikai fáradsággal együtt lankad.

Ezért is van az, hogy általában a gyengébb csapatok, mint a magyarok- általában nem az első félidőben kapják a gólokat, hanem a másodikban.

Az ellenfél lenézése is a koncentráció hiányhoz vezet. Ez vezetett valszeg pl. a Celtic vereségéhez, vagy anno a ZTE győzelméhez a MU ellen 2003-ban. (De szép is volt, kint voltam a faterral a Népstadionban!)

Illetve ezért is van az sztem, hogy az afrikai csapatok hiába jobb fizikumuak egy VB-n , mint az európaiak , soha nem voltak képesek győzni még.

Az edzőknek nagy szerepe van. Ez egyértelmű - nemcsak a Real Madrid szintű csapatok esetében (ahol nézd meg mit csinált Zidane, vagy mit csinált Guardiola Barcelonában vagy Münchenben), de egy magyar csapat szintjén is. Elég megnézni, hogy mit játszott a válogatott Dárdai és mit játszott ugyanaz a válogatott Pinyő meccsei alatt. Vagy mit játszik a Fradi Rebrov alatt és mit játszott Doll alatt. Vagy a Fehérvár mit játszott Nikolics alatt vagy Paulo Sousa vagy majd a mostani edző alatt.

Óriási különbségek!

Az NB-1-es magyar edzők annyit sem tudnak , hogy hogyan kell védekezni. Pedig a fociban az az első, nemhogy támadni. A támadásokat azt igazából Top bajnokságok csapatai képesek variálni magas fokon. Egy Fradi most annyit csinál, hogy viszonylag szervezetten védekezik és van egy Tocmac - Boli párosa, akik még nemzetközi szinten is gyorsak , robbanékonyak és a kontrákból elszaladnak és bevágják. Vagy kiugratják őket.