dax
KB58 Előzmény: #861034Olyan érzésem van, hogy a nagyok nem elégszenek meg ennyi emelkedéssel, ahogy te is szoktad írni: "mostanában szeretik kimaxolni".
Szavasvadasz ma délelőtti Financial Forecast PF fórum beírása is összecseng ezzel:
" Igen, nagyjából jól érted. Szerintem 3240 körüli dupla csúcs a minimális cél, amit az SPX el akar érni a zajló felfelé körrel (opcionálisan most még nem éri el, oldalazásban ragad és max 2900-ig lejön, de longos marad), ezért fogalmaztam úgy a korábbi elemzésemben, hogy "3160 és az afölötti régió longból kiszállási szintnek minősül jelenleg.".
Azért nagyjából, mert 3170 - 3240 környékéről valószínűleg lefordul, de 2900 körül ismét véget érhet az esés korrektív kevésbé momentumos jelleggel - ebben az esetben kis korrekciót látunk majd és már onnan mehet tovább föl még egy kört 3300 fölé.
Akkor mondhatjuk, hogy a teljes eddigi pár hónapos emelkedés tetőzött 3240 környékén, ha utána lendületes 2700 - 2600 környékig tartó esést fogunk látni.
Számolni kell vele, de egészséges szkepticizmussal kell közelíteni egyelőre a "szakadásos" scenariokat - észre fogod venni, ha nagyon esni akar a piac: az első eséshez hasonló dinamikus esést és pár száz pontos réseket fogunk látni - ettől jelenleg távol állunk még. Kiváló szintjeink viszont vannak, amelyeket ha korrektív jellegű karakterjegyekkel kanyarogva érünk el, marad tovább még a long folytatás újra és újra - én ezekre a szintekre és karakterjegyekre fókuszálva tájékozódom és akkor váltok short scenariora, ha a valószínűség átbillen a short javára."
Nem egyszerű ezt lekereskedni, óvatosnak kell lenni.