Regisztráció Elfelejtett jelszó

dax

KB58 Előzmény: #861008

Köszönöm a hozzászólásod.

Sajnos általában számomra a jó döntések meghozatalához elég idő kell, és a tőzsde, különösen most és kis időtávokon erre sokszor csak nagyon rövid időt hagy. A másik, hogy nem szeretem feladni a dolgokat, nagyon kitartó is tudok lenni (ami nem mindig előny). Már többször írtam, hogy abbahagyom a tőzsdézést, csináltam is már féléves szüneteket (sajnos a legjobb, trendelő időszakokban), csak nem tudom elhinni, hogy nem tudnám nyereségesen csinálni. Még mindig meggyőződésem, hogy tudnám (bár a sokéves tapasztalat és negatív, bár ebben az évben már csak jelentéktelen egyenleg mást mutat), bár a munkám miatt szinte biztosan át kellene térnem nagyobb időtávokra, ami kevésbe stresszes lenne és kevesebb ráfordított időt igényelne. Ha mindig vagy legalább a legtöbbször kitartottam volna a jó elképzeléseim mellett (a rosszak mellett viszont nem), akkor már sok-sok milliós pluszban lennék és nem mínuszban. Erre csak egyetlen példa a sok-sok tízből ez az év eleji esés, ahol az SP-ben az esés előtti nap zárása előtt töröltem a tickre a csúcsra 3397-re betett SP short megbízásaimat, amiket később sem nyitottam vissza, vagy a zuhanás legalja körüli long nyitások kihagyása. Erre az esésre és a visszapattanásra készültem már hónapok óta, és ha ezeket sikerült volna kihasználnom, akkor az összes eddigi, többéves mínuszomat pluszba tudtam volna fordítani.

Ami valószínűleg nagyon akadályozza a sikeres kereskedésemet, az a feszültség, stressz, ami kereskedés közben szinte megakadályozza, hogy lássam, hogy mi van a charton és azt figyelembe véve lépjek vagy ne lépjek. Ha lazán, érzelem nélkül tudnék kereskedni (mint ahogy csak úgy szabadna), akkor szerintem sikeres lennék, annak ellenére, hogy TA-ból a töredéke tudásom és tapasztalatom sincs, mint pl. Lenthornak.

Már megint sokat írtam, elnézést azoktól, akiket ez zavar.