Regisztráció Elfelejtett jelszó

pmáp

walex Előzmény: #858615

Gyenge, de szerintük mindben rendben a hozamokkal.


https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200430/minden-...


"Szóba kerülhet később akár a lakossági termékek kondícióinak módosítása? Tavaly év végén még kamatcsökkentés lehetőségéről beszéltünk, de most sokak szerint adná magát például a tavaly csak „szuperállampapírnak” aposztrofált MÁP Plusz 5%-os kamatának megemelése, amivel ismét vonzóbbá lehetne tenni a terméket.

A lakossági állampapírok árazási filozófiájának gerincét a pozitív reálhozam fenntartása jellemezte, mind a változó kamatozási PMÁP, mind a fix kamatozású MÁP Plusz esetén. A lakossági papírok pozitív reálhozama a COVID-19 válság során sem sérült, ezek a papírok magas nominális és pozitív reálhozamot termelnek a befektetőiknek, és ellentétben más befektetési formákkal, nem voltak kitéve a megnövekedett piaci volatilitásnak.

A MÁP Plusz értékesítésének visszaesése mögött nem a papír hozamszintje áll, sokkal inkább a kijárási korlátozások, a forgalmazók eltérő elektronikus értékesítési felkészültsége, illetve az általános bizonytalanság. Változtatni nem szándékozunk a MÁP Plusz kamatán."


Pozitív reálhozam szerintük nem sérült.

Aha, el is hiszem, miközben a Ft nyárhoz képest gyengült bő 10%-ot az eurohoz képest és az infláció is ennek eredményeként megindult. Persze az üzemanyag majd lehúzza, ezért nem lesz látszólag kiugró emelkedés a 3,x%-ról.

Kamatot kell emelniük, különben nem fogják annyira venni. Főleg PMÁP esetén kellene hozzányúlni, jelen helyzetben legalább infláció +3 lenne minimum a reális, ha már 2% a "büntetés" lejárat előtti visszaváltás esetén.