Regisztráció Elfelejtett jelszó

Asset Manegement

matgab Előzmény: #849539

https://www.portfolio.hu/uzlet/20200220/tenyleg-10-milliard-forint-jar-az-enefinek-416555

"A Transindex Nagy Zoltánt, Gyergyószentmiklós polgármesterét is megszólaltatta, a városvezető elmondta, hogy jogosnak tartja az E-Star igényét, hogy az önkormányzat megtérítse a beruházás még nem amortizálódott részének értékét, vitatja azonban az elmaradt, 25 évre szóló, meg nem valósított nyereségre vonatkozó igényeket, véleménye szerint a követelt összeg nagyobbik hányadát ez teszi ki."


Hát ott sem a legélesebb kések ülnek az önkormányzatnál... Legalábbis sztem két eset lehet. Vagy nem volt jogos a szerződésbontás, mert az önkormányzat megfelelt a szerződésben előírtaknak, vagy jogosan bontották fel, mert az önkormányzat nem teljesítette szerződéses kötelezettségeit.

Ha jogos volt, akkor viszont köteles lenne az önkormányzat megtéríteni a 25 évre szóló szerződésben rögzített elmaradt profitot a cég részére és nem csak a beruházás még nem amortizálódott részének értékét...

Egy cég hosszú távú szerződést köt, annak a vonatkozó pénzügyi kötelezettségeivel meg mindennel együtt. Ha ezt jogtalanul felmondja az önkori, akkor jogosan követelik tőle a szerződésbeli kötelezettségeit.