Regisztráció Elfelejtett jelszó

vizi Vb

matgab Előzmény: #846257

fecó, az az igazság, hogy világ szinten az úszás, vizilabda, vívás, kézilabda együttvéve nem érdekel annyi embert, mint a foci. Ez világosan kimutatható, akkor amikor azt nézed, hogy egy adott sportágnak hány sportolója van, vagy az adott egyesületeknek milyen gazdasági értéke.

Vizilabdánál jól mutatta a világszintű népszerűségét a múltkori 64-0 a házigazda ellen. Kb. ennyire érdekli a világot a vizilabda sajnos. A rendező ország 2 hónappal a saját világbajnoksága előtt bedobott a medencébe 10 olyan lányt, akik nem süllyedtek el egyből. Szerintem, ha a kutyám úszott volna a medencében, akkor sem dob neki a magyar csapat ennyi gólt.

Más részről persze nem sajnos, mert így sok olyan sportág van, ahol mi magyarok is jó esélyekkel lépünk fel, sikeresnek mondhatjuk magunkat. Kézilabdába tudunk annyi lóvét tolni, ami már nemzetközi szinten is kiemelkedő és ezzel "meg tudjuk venni" a sportsikereket, mert klubcsapataink le tudják igazolni a sportág sztárjait. Mindemellett a Veszprém vagy a Szeged ugyanúgy az állami csöcsöt szopja, mint a foci és csak azért tudunk ennyi sikert elérni, mert ott ez a mennyiségű pénz már komolynak számít. De hazai utánpótlás továbbra sincs biztosítva, ezért válogatott szinten nem tudjuk hozni azt a szintet amit klub szinten, sőt a légiósoknak "köszönhetően" a magyar fiatalok egyre kevésbé tudnak bekerülni a magyar csapatok első vonalába -ami hosszú távon a válogatott leépülésével fog járni - csakúgy, mint a fociban az angol válogatott esetében.

Vizilabdára visszatérve, az meg mindig egy kb. magyar- jugoszláv- olasz belterjes sportág volt- a kutyát nem érdekli ezeken az országokon kívül. Sajnos, vagy épp szerencsére. Még az a szerencse, hogy olimpiai sportág. Mert ennyi erővel a, a krikett vagy az ausztrál foci is lehetne olimpiai sportág -mint ahogy a rögbi már az is, de a kutyát nem érdekli (pedig sztem ezeket a sportokat is többen nézik, mint a vizilabdát.