Regisztráció Elfelejtett jelszó

A VILÁGON VALAHA ELADOTT LEGDRÁGÁBB FÉRFI KARÓRA

Sumér harcos

Paul Newman Rolex Daytona karórája rekordösszeggel kelt el a Phillips árverésén

Több, mint 4,7 milliárd forint értékben kelt el ugyanis 2017.10.26án és vette át ezzel a világ legdrágább használt karórája címet Paul Newman Rolex Daytona karórája. A rekordösszeggel eladott karóra New Yorkban, a Phillips aukciósház árverésén kelt el – a Phillips prémiumával együtt mintegy 17 752 500 USD értékben.

Drive Carefully Me – olvasható a hátlapon. Paul Newman nem csak a filmvásznon rajongott a motorsport versenyekért, ezért második felesége, a szintén Oscar-díjas színésznő Joanne Woodward ezzel az üzenettel ajándékozta neki az órát 1969-ben.

1984-től az óra egyébként James Cox tulajdonában állt, aki Paul Newman lánya, Nell Newman udvarlója volt. Paul Boutros, a Phillips felelős szakértője szerint akkoriban az óra értéke hozzávetőlegesen 200 USD körül mozgott. Az árverésen befolyt összeg egy jelentős részét James Cox a Nell Newman Alapítványnak tervezi adományozni.

Rolex Daytona - Paul Newman - férfi karóraPaul Newman - Rolex Daytona - férfimagazinKéptalálat a következőre: „paul newman”