Regisztráció Elfelejtett jelszó

Jordan B. Peterson

Koffein

akit érdekel a téma, ez jó előadás lehet a brainbáron :) https://www.portfolio.hu/vallalatok/budapestre-jon-a-sztarprofesszor-aki-megmentene-gyerekeinket-az-egyetemektol.320401.html

"Korlátozott lények vagyunk, az élet pedig nehéz, mindenki meg fog halni. Mindenki, akit szeretünk meg fog halni. Minden, amibe belefogunk kudarccal fog végződni. Egyetlen dolog biztos, a szenvedés"

A fent vázolt pesszimista világképre a nyugati civilizációban évszázadokon keresztül a kereszténység szolgált magyarázattal, a vallásból kiábrándult XX. század izmusai azonban nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, ahogy a jelenleg uralkodó szabadságjogok és genderideológiák sem képesek értelmet, célt adni az egyénnek"

ez is jó idézet

"Az ember felemészti magát, ha nincs egy súly, amit cipelni kell, egy feladat, amit meg kell oldania, nincs felelősség a vállán. Ez egy ragályos vírus a kisemmizett, fehér középkorú amerikai munkanélküliek körében. Ha elvesztik a munkájukat, nekik annyi. Megvetik magukat, aztán jön a depresszió és a kilátástalanság"

Bő egy éve olvastam a legutóbbi könyvét, elgondolkodtató dolgokat ír.