dax
KB58 Előzmény: #841861Lenthor, hálásan köszönöm a fórumokon éveken át nyújtott segítséged.
Ahogy régebben is időnként beírtam, a kereskedéssel a legnagyobb problémám mentálisan volt, azzal, hogy megmagyarázhatatlan módon az "egyértelmű", legjobb szituációkban (pl. akár napos, hetes árfolyam aljakon, csúcsokon) gyakorlatilag soha nem léptem pozícióba, amikor nagyon nagy valószínűséggel lehetett volna néhány hét vagy hónap alatt nagyot nyerni. Sorban kihagytam minden ilyen lehetőséget (pedig az évek alatt elég sok volt indexekben, olajban, de a BÉT részvényekben is), mintha tudat alatt nem nyerni, hanem veszíteni akartam volna, inverz módon lettem volna bekötve. Ezt az akadályt nem tudtam átlépni, és ez volt a legfontosabb oka, hogy a Portfolio Global számlám teljes fedezetét a normál értékpapír számlámra tetettem át, hogy ne is tudjak "kereskedni".
Egyelőre most pihenni szeretnék a tőzsdétől, aztán majd meglátom. Az egyértelmű, hogy számomra a hosszú távú kereskedés lenne a megfelelőbb, lehet, hogy egy virtuális számlán nagyobb időtávokon megpróbálom követni a DAX-ot és az SP-t, olajat és a BÉT Blue Chip-ek, esetleg megfelelő szituációkban hosszabb távra élesben kereskedni az utóbbiakkal TBSZ számlán.
Lehetőség szerint megpróbálom figyelemmel kísérni a fórumot és ha kérdésem lesz, majd írok.
Sok sikert nektek.