dax
KB58 Előzmény: #841530Sziasztok!
Lenthor, az alábbi napos DAX longos chartodhoz lenne egy észrevételem.
Ha megnézzük az 1-2 és 3-4 hullámokat, akkor az látható, hogy azok szinte teljesen azonosak. Az 1-es és a 3-as hullám aljáról 26-27 nap alatt volt egy-egy 1000-1100 pontos emelkedés, majd az 1-es és a 3-as hullám csúcsáról 3 nap alatt egy-egy kb. 500 pontos esés. Ha netán 4-es hullám aljáról megint az 1-es és 3-as hullámhoz hasonló emelkedő hullámot csinálna a DAX, akkor kb. 12400 környékére kellene felérnie, ahogy kb. a te napos chartodon és az enyémen is látszik:
Én március 26-án a Portfolio Global számlámról - amelyen CFD-ben tudtam (volna...) kereskedni kb. 11000 termékben (köztük az indexekben) - a teljes összeget áthelyeztettem a normál értékpapír számlámra, miután a megelőző napokban megint néhány tízezer Ft mínuszt
sikerült összehoznom, ami az utolsó csepp volt a pohárban. Így CFD-ben
már nem lesz lehetőségem nyerni, de veszíteni sem. Bár nem szeretek
semmit feladni (hosszú ideig próbálkoztam, túl hosszú ideig is), azért döntöttem így, mert továbbra sem tudtam az általam saját magam számára is megfogalmazott elveknek, elképzeléseknek megfelelően fegyelmezetten kereskedni és ha apránként is, csak a mínuszokat gyűjtögettem, pedig - Lenthor, más források és a saját chartjaim alapján is - nagyon sok esetben eléggé megalapozottan nyithattam és zárhattam volna egyértelműen nyerő pozíciókat, de óriási lehetőségeket hagytam ki. Ehelyett a nyerőkből akár kis veszteséggel kiszálltam, vagy nagyon későn szálltam be, vagy be sem szálltam, viszont számos alkalommal
ugrottam be bizonytalan pozíciókba, amiket szintén veszteséggel zártam.
Mindez nagyon sok stresszt okozott számomra, a munkám és a magánéletem
során is, amit már nem szabadott folytatnom.
Lehetséges, hogy jelentős DAX vagy SP csúcsnál vagy aljnál megpróbálkozom megfelelő német
(de semmiképpen sem Erstés) certikkel, de valószínű, hogy ezt a
lehetőséget is ki fogom hagyni és legfeljebb csak nyugdíj után fogok a
tőzsdével érdemben foglalkozni, ha egyáltalán fogok.
A fórumot, ha nem is szorosan, de azért megpróbálom egyelőre figyelemmel kísérni.
Mindnyájatoknak sikeres kereskedést és a legjobbakat kívánom.