Regisztráció Elfelejtett jelszó

Szerelemért kredit. - by vakmaki

matgab Előzmény: #839498

A gyerekvállalás egy értékrend.

Nyilván egy Dél Korea -ami a neoliberális fogyasztói kapitalizmus egyik fellegvára - hiába adnak a pároknak pénzt családalapításra.

Nekik van pénzük. Ők fogyasztani akarnak, szórakozva és kötetlenül szabadnak lenni a szabadidejükben és jó rabszolgaként dolgozni, hogy sok pénzt kereshessenek.


Magyarországon a pénz kínálása a gyerekért nem a fogyasztást ösztönzi, hanem az alapvető fizikai szükségletek fedezésére használnák, ami gátolja a gyerekvállalást.

De azon kívül természetesen egy értékrendet is mögé kell rakni, propagálni kell a fiataloknak.

A mai modern társadalomban élő nyugati ember kultúrája- hit és alapvető emberi értékrendek híján halálra és magányosságra van ítélve.

Persze egy magányos fogyasztó tökéletes erőforrás a kapitalista cégek és a politikai hatalmak számára amíg van. Ha meg már nincs, akkor pótolni próbálják bevándorlókkal.

Egyre keményebb lesz az élet ebben a nyugati világban... A körneyzetünket tönkretesszük, az embert elszakítjuk teljesen természetes közegétől, életvitelétől és társadalmi berendezkedésétől. Aztán csodálkozunk, hogy tönkremegy a Föld és az emberek frusztráltak, magányosak, kimerültek és boldogtalanok.