Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

sokmilliárdos dobás

banyaiz Előzmény: #836945

A tisztára mosásra van sok lehetőség. De eleve kérdés mit kellene tisztára mosni , mert pl letelepedési kötvénybizniszből, vagy közbeszerzéseken keresett pénzek nem fekete pénzek. Ha tisztára mosás arra volt korábban egy államkötvényes akció ha valaki jegyez bizonyos összeg felett és legalább 5 évig tartja a NAV garantáltan nem vizsgálja honnan van a lóvé. De ezen kívül sok lehetőség.

Szerintem ez a tisztára mosás nem szempont. Ami szempont mennyi tőkét akarnának még ebbe belerakni , és egyáltalán mennyi olyan tőkét tudnak mozgatni ami ilyen célra használható.

Szerintem az 500-1000 mrd-os kategória jelenleg nem elérhető . Nem tudom elképzelni valaki kiadja a jelszót meg kell venni a Matávot és egy magántőkealapban összejön rá 500 mrd Ft. :) Ettől még könnyen lehet, hogy simán összejönne :)

Ha sikerül az opus-konzumnál részvények 20-30-ával növelni a közkézt akár csak a jelenlegi árakon egy nemzetközi tőkebevonással az 100 mrd-os nagyságrend. Ami befolyik leegyszerűsítve Mészároshoz magántőkealapban és a többi tulajdonosi formában ahol Opus-Konzumot birtokol. Ezt visszaforgatja, és milyen módon az az ő döntése . Mkb dettó ugyanez, azt is tőzsdére hozzák abban is komoly tulajdonrésze van. Bejön belőle x mrd kérdés mibe forgatja .

Koffein: Persze nem kell belekerülnie a 4 IG-ba egy telekom cégnek ha meg is veszik akkor sem. Ez már akkor a tulaj döntése . Jelenleg a méretek alapján ha egy ilyen összevonást akarna akkor nem a matáv kerülne a 4ig-ba hanem fordítva ha pl ezt a két céget össze akarná vonni.