Regisztráció Elfelejtett jelszó

Találós kérdés

tozsdenyul Előzmény: #827189

kapsz tölem egy találós kérdést, ebben a nyilvánvalóan kitalált elképzelt helyzetben mit kell tennie egy megfelelö erkölcsi magasságokkal rendelkezö nem-libsi szolgálónak?

Egy frissen végzett tapasztalatlan orvos.

Egy nap, tervezett amputációt kell végezni egy betegen.

Pénz, eszköz, az nem sok van. Személyzet nem elég, technika, gyógyszer alig.

Így aztán hirtelen éles helyzetbe dobják egyedül. Ami amúgy teljesen törvénytelen. Felügyelet nélkül nem dolgozhat. De teljesen általános. Segítség nincs.

A felettes utasításba adja, hogy érzéstelenítö gyógyszerböl csak egy adag van. Ne használja a gyógyszeradagolót . Csak vészhelyzetben.

A betegnek fáj a mütét. Nem elégséges a fájdalomcsillapítás.

Vészesen emelkedik a beteg vérnyomása és szívfrekvenciája.

A betegnek már volt agyvérzése, ezért nagyon fontos hogy alacsony maradjon a vérnyomása.

A betegnek több szívinfarktusa volt, a magas szívfrekvencia jelentösen rontja magának a szívnek a vérellátását.

Pillanatokra van a beteg attól, hogy infarktust kapjon. Vagy agyvérzést. Vagy mindkettöt.

Egy rutinmütéten vagyunk. Nagyjából egészséges beteggel.

A teljesen képzeletbeli sztori föhöse, a fiatal orvos segítséget kér. De nem kap. Vészhelyzetet jelent és elkezdi adagolni a gyógyszert. A beteg vérnyomása csökken. A szív frekvenciája csökken. Izzadságcseppeket le lehet törölni.

A gyógyszernek a harmada fogyott el, a mütétnek a fele. Talán minden rendben lesz.

A felettes ekkor érkezik a hívásra. És üvölteni kezd:

..Mondtam , hogy csak vészhelyzetben adod! Miazúristent csinálsz? Mindjárt elfogy az egész!!

..Én úgy gondoltam, hogy ez vészhelyzet...

..Te csak ne gondolkodjál!!!

És ekkor leszereli a gyógyszeradagolót, és ahogy kiviharzik dühösen, kiviszi a mütöböl a gyógyszerrel együtt (mert ugye tartalékolni kell vészhelyzetre)

Ránéz a vérnyomásméröre.

110

..

130

..

170

..

190

..

217

..

234

Nincs gyógyszer.

Nincs segítség.

Nincs eszköz.

Nincs ember.

239

..

243

Várom a válaszod.

Esküt, erkölcsöt, önmegvalósítást, emberhiányt, szolgálatot, büntetöjogot, mindent elemezhetsz. Futtass szimulációt.

Milyen eredményre jutsz?