re
Spade Előzmény: #827114Talán azért emlegettem Sanghait mert voltam ott, nem ? AZ ilyen könyveket nem igazán szeretem mert nagyon elszomorítóak, és gondolom nem is nagyon különbözik egy gulág élettől vagy amikor kis munkára elvitték az oroszokhoz a zembereket csak ott legfeljebb petőfit próbálta visszaidézni. Mindenesetre ami világ ott van az gyökeresn különbözik a könyvbelitől bár diktatúra, de a malteros mao és jó spanjai (akiket mao halálla után többnyire kivégeztek) a földig rombolták az országot és az emberi gazdasági erőforrásokat az utána kövekezők meg konfuciusz szellemében újjá építettek, csak az emberi mentalitással (a malterosokat meg sorossal együtt kibaszták onnan a picsába)szó szerint érsd a semmiből, 40 év alatt a rizsföldről megépítettek a világ 3. legnagyobb városát 23 milla ember, csilli villi technikával ami még nyew yorkban sincs, évi 15% növekedést produkálva. És akkor még az egészségügyük is sváci szinten van ez szintén belefért a 40 évbe. más minták ezek mint amit a szarrágó eu-ban lát az ember, az ázsia példák számolatlanul azt mutatják h csakis ilyen (konfucisz tao stb) mentalitással tudsz nagyot fejlődni az önzö önmegvalósító leszarom felfogás meg hamarosan és szinte bizonyosan egy késes támadó áldozatává válik....