Regisztráció Elfelejtett jelszó

-- vallási fanatikusok premier plánban --

tozsdenyul Előzmény: #826588

még emlösöknél sem 500 ezer év. A farkast 100 ezer éve (max) háziasítottuk.

De az almalégy új fajt csinál dokumentáltan 150 éven belül is, most (1850), amikor nincs is nagy környezeti nyomás. Ha lenne, akkor minden még gyorsabban változna.

Egy bacinak meg egy év sem kell. Növénynek meg elég egyetlen generáció.

Azért nem olyan lassú az a Dns ...

ezért nem okoz problémát az evolúció szabad szemmel történö megfigyelése sem, annak aki látni akarja.

Az epigenetika nem egészen az amire te gondolsz, az evolúció az nem = a dns-ben bekövetkezö változás. Hanem továbböröklödö változás. Mindegy mi viszi tovább a programot.

Egyszerübb életben ezt az RNS viszi, kicsit bonyolultabb életben már a DNS. Még kicsit bonyolítva a DNS + epigenetika. Mert öröklödhet, ahogy írod, tehát az is az evolúció egyik eszköze lesz . Ez a bonyolultsági szint ahol dns+epigenetika dolgozik, amúgy a baci szintje.

Az emberben evolúció tekintetében dolgozik több fajnak a DNS-e, több fajnak az RNS-e, és sok epigenetikus mechanizmus egyszerre... egyidejüleg.

Az epigenetika csak annyi, hogy a génexpresszió (az "eredmény") úgy változik, hogy a DNS csak átmenetileg változik (de nem a bázissorrendben, azaz a "kódban" hanem máshol, máshogy - A "kód" egy része rejtve lesz, vagy éppen elö lesz hívva, de nem az információ változik, hanem a leolvasás)

Egy kicsit finomabb szoftver, mint a DNS, DNS a balta, az epigenetika meg egy szike, ami felszívódó öltésekkel köt. Azaz visszafordul(hat)a dolog.

De ennyi amit tudhatunk. Ami kérdésre nincs válasz, az a hogyan keletkezett az élet? Azt nem tudjuk. De a 3 kardinális dolgodból az elsö 2-t azért összelögybölik neked. Amiröl nem tudjuk, hogy lehetséges-e, az a 3.

Ha az elsö kettöt összelögybölték, a 3-at csak átvinni tudják. Semmiböl létrehozni nem.

Jobb is így, onnantól nagyon leegyszerüsödne a vita. Nem lenne misztérium.