Regisztráció Elfelejtett jelszó

egyház

Kissherceg Előzmény: #825915

Egyre több egyház keresi fel a német bankokat azzal a feladattal, hogy jövedelmező befektetésekbe fektessék a több száz milliárd euróra rúgó vagyonokat, egyesek még az illikvid befektetésektől sem riadnak vissza - számol be a hírről a Bloomberg.

A kötvénybefektetések ma már alig hoznak valamit, az egyházak így egyéb úton próbálnak érdemi hozamot elérni, miután a működés fenntartása mellett munkáltatóként is vannak kötelezettségeik, ilyen a munkavállalók nyugdíjának biztosítása. Igaz, hogy az egyházi adóból származó bevételek valamelyest nőttek az elmúlt években, de korántsem annyival, hogy ez ellensúlyozza a gyengülő gazdaság és a még mindig alacsony hozamkörnyezet negatívumait.

A befektetéseket illetően az egyházak a fenntartható megoldásokat keresik, de az ingatlan és a magántőke-befektetések is egyre népszerűbbek. A megkérdezett szakértők szerint az olyan illikvid befektetéseket, mint az infrastruktúra, csak a nagyobb egyházak keresik. A likvid eszközök között a részvények szerepe értékelődött még fel, a korábban még európai kitettség egyre inkább a globális részvényportfólió kiépítése felé tolódik el.