Regisztráció Elfelejtett jelszó

--- átvétel a Mo topikból:-)

Ricsi Előzmény: #825729

Szerintem nem kell rugalmasan értelmezni. Azért is Jézus az Isten fia, mert amit mondott, örök érvényű. Amit nem találsz annak, az két okból lehetséges.

1). Hibás a fordítás. Ez nagyon sokszor jön elő nálam, ezért én mindig több fordítást olvasok el, és megvizsgálom az eredeti ógörög szöveget is. Ugye sok mindenre még nem volt szavuk 2 000 éve. Mondok olyat pl, hogy az utolsó ítélet idejére le van írva, hogy megjelenik valami, sok kart a szájában, hangosan zúg, tüzet lövell. Ma azt írnád, olyan mint egy harci helikopter (ez csak példa persze), de akkor nem tudták, mi a helikopter, sőt még Károli Gáspár sem tudta, aki fordította.

2). Most már egy olyan kiindulási állapotból vizsgálod a dolgokat, amik abból fakadnak, hogy 100-200 éve elhagytak Isteni törvényeket, illetve inkább törvényszerűségeket mondanék. Ennek ez a következménye, annak pedig az a következménye. Mondok egy egyszerű példát. Ha az a törvényszerűség, hogy magyarországon nem terem narancs, akkor hiába erőszakoskodik Virágh és Bástya elvtárs, nem lesz narancs. Lehet fogni mindenre, lehet hivatkozni erre-arra, de a törvényszerűség miatt nem lesz.

Most pl az a probléma, nincs elég gyerek. De amikor a nők elmentek dolgozni, már akkor lehetett látni, hogy majd előbb-utóbb nem lesz gyerek. Mert egyenes következménye annak, hogy dolgoznak. Tehát az én olvasatomban nem az a feladat, hogy kitaláljuk, most hogy lesz több gyerek, hanem az, ismerjük be, népesedési szempontból kifejezetten hátrányos volt ez az intézkedés mondjuk 100 éve.