Regisztráció Elfelejtett jelszó

Ne azt nézd mit mondok hanem, hogy mit csinálok.

banyaiz Előzmény: #825202

Másik jelenség párhuzamosan azzal a demokráciával ismerkedésen túl a világ összetettségének a változása.

A világ bonyolódik és közben az emberi elmékben mi zajlik? :) Ez jó kérdés .

Egy egy szakmának a részletekbe menő ismerete is komoly kihívás tud lenni állandóan változik új ismeretek stb.

Erre én akkor jöttem rá mikor az a terület amit én úgy gondolom elég jól ismerek a hitelezés bekerült a politikába a devizahitelek kapcsán. Mennyi butaság , féligazság, teljes hülyeség , keverve a valósággal hangzott el nagy handabandával. Hol van ez a kis esemény világban zajló folyamatoktól? Mint a homokszem a sivataghoz kb.

Egyáltalán egy ilyen összetett rendszer amivé a világ vált legalább a fő folyamatokban átlátása gazdaságilag , társadalmilag, politikailag mekkora minimális intelligenciát feltételez? Mekkora az a tömeg aki ha megfeszülne se tudná értelmezni alapszinten se? Egyre nagyobb vsz ahogy bonyolódik a világ.

Akkor jön az, hogy a bonyolult rendszert leegyszerűsíteni egy egy politikai szlogennel. Ebben eljutottunk egy Trumpig aki annyira leegyszerűsítette, hogy a Twitteren old meg társadalmi , gazdasági , külpolitikai stb rendkívül bonyolult problémákat. Amik róka fogta csukák , de ő megoldja 1 mondatban. Nép erre fogékony része megtapsolja . :)

Ez a másik döntő tényező vsz abban, hogy a demokráciában ilyen taktikával eredményeket lehet elérni. Elmentünk talán korábban nem látott szintekig ebben. Mert ugyanez a politikusi leegyszerűsítés amikor a világ nem volt ilyen összetett kevésbé tért el a valóságtól mint ma.