családi váll
matgab Előzmény: #825066tegnapi eső után elcsúszott egy robogós a házunk előtt. Egy srác kihívta a mentőket a 112-n, mert a srácnak felszakadt a térde és eltört valszeg a lábfeje/bokája.
Erre rendőrök jöttek ki helyszínelni. Kérdeztük, hogy ők minek jöttek? Erre azt mondják, hogy mert a 112-t hívtuk és ilyenkor kiküldenek mindenkit nemcsak a mentőket. Hát mondom, jó, hogy nem a tűzoltók lettek ideküldve.
Szegény srác fekve ül a járdán, szenved, jajong, a rendőrök meg még szondát is megfújatták vele (ami nem működött, még akkor sem , amikor a rendőr meg akarta mutatni neki, hogy hogy fújjon bele...) Aztán addig fújogatta a rendőr, amíg egyszer csak nem sípolt és megállapította, hogy "Negatív". Mire a balesetes srác: "no de ez az én eredményem vagy a magáé??" Ha nem sajnáltam volna ennyire a srácot, akkor beszartam volna a röhögéstől...
Egy idő után bementem, mert sokat nem tudtam tenni -vittem ki neki vizet és jeget és a rendőrök vigyáztak rá amíg megérkezett a mentő -kb. 20-30 perc múlva.
Ami azért durva, mert oké, mondtuk a telefonba, hogy lábsérülés, de azért akkor is egy balesetes személy -akinek akár lehetnek egy laikus számára ismeretlen sérülései is- nagy fájdalmak közepette fekszik a járdán ennyi ideig. És mi van, ha komolyabb baja lett volna? Vagy tél és hideg? Akkor előbb jöttek volna?
Ami vicc, hogy az amúgy sem hiányzó rendőrök - ha már ott voltak természetesen elkérték az iratokat, a robogó adásvételi szerződését stb.stb- még a beteg elszállítása után is kb 30-40 preccel még mindig ott villogtak a ház előtt.
Persze ahova meg rendőr kelllene hogy menjen (betörés, lopás , baleset) ott meg a rendőrökre kell várni órákat, amire kijönnek.,,,
Valahogy ez kvára nincs kontorolálva és irányítva, az biztos.