Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

Fornit

Ma beleástam magam ebbe az eladás az ebayen témába, mert lehet h lehetőségem lenne pár cuccot rászabadítani a nemzetközi piacra. De lehangoló eredményre jutottam.

A jutalék példa a honlapjukról:
Fixed price listing example 1

You're selling a brand new handbag. You select a 7-day duration, with a price of $44.99 You do not meet our minimum performance standards at the time your item sells. The handbag sells and the buyer chooses an expedited shipping service for $12.99. The total amount of the sale is $57.98.

The final value fee is $8.12, or 14% of $57.98

Tehát majd 14%-ot számláznak ki jutalékként a hó végén e szerint.
A pénzt megkapom a paypal-ra ahol is:
-Mivel keményvaluta jön be rögtön átváltják ft-ra ( ezzel sok cikk foglalkozik a botrányos átváltási árfolyamaikkal, kapásból -5%)
- jutalák: 3,4% + rögzített díj(nem írják mennyi, úgy látszik titkos)
-plussz jutalék nemzetközi fizetés miatt 0,5-1,3%
-ha a pénzt átraknám a bankszámlámra 2euro jutalék.

Egy légből vett példa ezek szerint.
Eladok valamit 42$ ért és 21$ (5700ft ) a posta.
ebay jutalék: -8,82$
Feltöltési, nemzetközi láthatósági ktg: -1$
(ezeket később számlázzák ki, átjön a 63$)

Átváltási bukta kb 261-en váltják át a $-t 275 ös középnél. Lesz belőle 16443 ft
Minusz jutalékok: 3,4%+kb1% Marad 15719ft
Felvétel 2 euro amiből lesz 670 ft Marad 15049
Kifizetem a postát (5700), kifizetem az ebay jutalékokat (1*275+8,82*275= 2700) =-8400

Nálam marad a végén: 6649 forint a 42$-os (kb 11550ft)vételárból. Még annyi sem, mert banki eladási árfolyammal tudnám kifizetni a később számlázottakat kártyával.Több mint 40% jönne le belőle.

A nagy kérdés, mi értelme lenne eladni ezek után?? Degradáló lenne.

Ez a két cég szinbiózisa hogyan létezhet sikeresen ilyen kondíciókkal?? Miért nem nyomja le bármilyen hasonlóan felépített cég ezeket? Miért használják az emberek ilyen kondíciókkal tömegesen?
Nem tudom használta e valaki az ebay-t nemzetközi eladásra, ez tényleg így megy??