pikáns sztori
matgab Előzmény: #820499Ebben az a durva, hogy a végrehajtó maffia tökeire senki nem lép rá már évtizedek óta.
Ezek még ma is ugyanazok a maffiózók, akik lejattoltak anno az árveréseken a kopasz-fuxos, bűnözőkkel.
Az biztos, hogy én szoktam nézni az MBVK.hu árveréseit, de ott én még reális áron eladott ingatlant nem láttam.
Ahhoz képest, hogy gyakorlatilag csak vakon lehet licitálni a várhatóan lelakott állapotban megveendő lakásokért, gyakran -sőt a legtöbbször piaci ár felett fejeződik be a licit.
Olyan is van, mintha valakinek nem is számítana a pénz. Láttam már olyat, hogy VIII. kerületi gangos lepusztult lakásra valaki 180 millió forintos ajánlatot adott. Igaz, lehet elnyomta egy számmal a 18 milliót, de maga a weblap rendszerük is valóban olyan szar, mintha XX. századi lenne.
Ehhez képest meg azt olvasni mindenhol, hogy piaci ár alatt 30-50%-kal értékesítik a lakásokat. Na de hol? Milyen rendszeren keresztül, mert az e-árveréseken biztos nem.
De az is furcsa, hogy bizonyos ingatlanok, amiknek sikeres volt az árverése, bizonyos időközönként újra és újra megjelennek.
A jogi fórumokon meg elrettentő sztorikat lehet olvasni sikeres árveréseket követően, hogy miket csinálnak illetve miket nem csinálnak a végrehajtók és mennyire nem értenek ahhoz sem, hogy nekik mi a kötelességük, mik a feladataik.
De minden szavukat a bíróságok zokszó nélkül jóváhagyják...