Regisztráció Elfelejtett jelszó

Halácsy az oktatásról

banyaiz Előzmény: #820361

http://eduline.hu/erettsegi_felveteli/2018/5/7/mag...


Leszólom itt az ifjúság képzését miközben ez csak a magyar érettségi első része. Esszé a 2. rész. Úgy már más a leányzó fekvése . Azt hittem ez a feladatsor a komplett magyar érettségi. Hát akkor ez csak a bemelegítés, viszont én már szövegértésből megbuktam mert a feladatsor elején ott a római egyes így vágnom kellett volna van 2. rész is. :) Szövegértés elégtelen.

A fenti cikk kapcsán akinek ez a szöveg nehéz az vsz ne érettségizzen . Lassabban olvas mondja a tanár, lassabban olvas és érettségin vesz részt. Jó, hogy nem azt mondja a tanár aki nem tud olvasni annak nehéz lesz, vagy nem tud írni annak ez túl nehéz. Ez a szöveg nehéz egy érettségiző diáknak? Akkor hogyan birkózott meg a kötelező olvasmányokkal pl? Egri csillagoknál elvesztette a fonalat és azóta is bolyong valahol? :)

Valahogy ezek a dolgok nincsenek összhangban számomra a kőkemény követelményekkel. Eleve a kérdések felének a megválaszolásához vagy 2/3-hoz nem is kell elolvasni előtte a szöveget elég azt a bekezdést, vagy mondatot amire a kérdés vonatkozik. Ami a szöveget átfutva és kiválasztva a megfelelő sort pillanatok alatt megoldható. Azért az nagyon kemény, hogy elvárjuk olvasson Adytól és Thomas Manntól, és Dosztojevszkijtől stb, verseket elemezzen . Ezzel párhuzamosan kemény feladat kb két oldalas szövegből olyan kérdéseket megválaszolni amire a válasz a szöveg kimásolásával nagyjából megadható. :) Sokan megijedhettek mikor meglátták a szöveget mondja az oktató. Mennyire ijedtek meg akkor egy Dosztojevszkij Bűn és bűnhődéstől, vagy egy Tolsztoj Anna Karinától . Vagy mit értettek belőle ha ez a feladat kihívás volt? Nem tudom elképzelni ez párhuzamosan hogyan történhet ez a kettősség, mert ha ez a szöveg kihívás akkor egy Dosztojevszkij könyv az a kibogozhatatlan összefüggések tárháza. Vagy az már a haladó szint az érettségire felkészülésnél, és van a kezdő szint ahol úgy jut el érettségire alig tud olvasni és szöveget értelmezni ? Na mindegy nem is tudom min lepődök meg .