Regisztráció Elfelejtett jelszó

Szavazati jog

banyaiz Előzmény: #819665

Nagyon keserves ügy ez. Szerintem ezt legkönnyebben úgy lehetett volna megvalósítani szülők nyugdíjpénztári lóvéjához az állam hozzátesz bizonyos összeget a gyermek nagykorúságáig.

De még akkor is nagyon macerás mert mennyi válás van mennyi élettársi kapcsolatban született gyerek ahol lekövetni azt ki neveli éppen kinek kell jóváírni nehéz ügy.

Ha pedig ezt majd a gyerek járulékaiból kell jóváírni x év múlva annak az y személynek aki a nevelésében vagy eltartásában részt vett még sokkal kuszább .

Nem beszélve arról akinek nincs gyereke az negatív visszacsatolást kapna nyugdíjban .

Szerintem csak az a célszerű ha nyugdíjon keresztül ösztönzés gyerekvállalásra ahol gyerekvállalás pozitív visszacsatolás , gyermektelenség semleges. Mert lehet olyan eset is valakinek nem lehet gyereke, vagy meghal a gyereke stb akkor ezeket büntetni, egyáltalán a gyermektelenséget büntetni. Az teljes képtelenség vsz, hogy valaki nagy járulékokat fizet és alapnyugdíjat kap mert nem vállalt gyereket.

De a fő kérdés nem is ez vsz , hanem az, hogy anyagi ösztönzők mennyire hatnak a gyermekvállalási kedvre. Illetve nyugdíj ügyben pedig a kulcsnak az tűnik az emberek öngondoskodási képessége mekkora. Mert jelenleg olyan alacsony az öngondoskodási képesség Mo-n, hogy nem kapna nyugdíjat 2 hónap múlva éhezne , vagy 1 év múlva komoly %-a a népességnek. Ezért ilyen nyomasztó egyáltalán a nyugdíjrendszerre a demográfiai hullámvölgy. Enélkül is probléma lenne csak más szintű.

Viktor most pedzegetett valami megállapodást a nőkkel a gyermekvállalásra. A duma rendben de mi lesz ennek az érdemi tartalma arra kíváncsi vagyok.