Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

taxis áremelés

matgab Előzmény: #819458

https://www.portfolio.hu/gazdasag/juniustol-10-kal...

Na a k.va mindenit minden taxisnak!

Ezek sírnak mint a szopós malac, de sokat járom a világot (csak 2018-ban ha jól számolom már volt 12 ország), de ilyen drága árszínvonalú taxi szolgáltatást ilyen minőség mellett nem nagyon láttam a világon!

Kolumbiában kb. annyi taxi van , mint az égen a csillag és 70km-t 7000 forintért visznek el mégsem panaszkodnak.

Ja ott van Uber is, ami elvileg illegális de gyönyörűen működik, csak a reptérnél zavarják el őket a rendőrök.

Letteknél románoknál kb fele ennyibe kerül a mostani bp-i áraknak, pedig ott a benzin sem olcsóbb.

Norvégiában - Európa egyik legdrágább országában talán valamivel drágább a taxi, mint itt, de azért ott egy sör kb. 1200 forint, csak úgy mint egy tábla csoki, tehát relatíve ott sem olyan drága a taxi, mint itt.

Szingapúrban is annyi taxis van, hogy itthoni szintekhez szokottan elképzelhetetlen sok.

Balin egy napig taxizott velünk egy sofőr, annyiért, mint itthon kivisznek a reptérre.

Szlovákiában pl. Komarnoban 2 EUR-ért elvisznek a városon belül akárhova!

Arról nem is beszélve, hogy egyedül itthon fordult az elő, hogy amikor a reptéren a hivatalos taxi droszton akartam taxist fogni, akkor több, mint negyed órát kellett várakoznom az utastársaimmal a taxira!! Más reptereken gyakorlatilag azonnal elvisznek a hivatalos drosztról.

Ja és Kolumbiában pl. a taxis, ha az óra 1370 forint összeget mutatott, akkor nem is értette , amikor azt mondtam neki, hogy legyen 1500! Úgy visszaadott 130 forintot is , hogy csak na. Magyarországon meg ha a horror árak mellett nem adsz neki 10% borravalót csak felkerekíted egy ezresre, akkor némeliyk már ki sem száll, hogy kivegye a csomagtartóból a cuccaidat...

Ja és engem - a külföldi turistát még olyan országokban sem akartak átverni, mint Marokkó , vagy Kolumbiában is csak egy próbált trükközni...