Regisztráció Elfelejtett jelszó

napi friss

banyaiz Előzmény: #817116

Egy másik nagyhatalom területén ideggázt , korábban polóniumot bevetni, átállt ügynökök likvidálására új dimenziókat ad a hírszerzési harcnak.

Az is , hogy családtagokat is kivégeztek. Lányát megmérgezték. Azért az a házinyúlra nem lövünk kategóriának tűnik amit átléptek.

Ez kb olyan történet mintha CIA megmérgezné Snowden szüleit mert a fiúk átállt az FSZB-hez vagy hol van éppen.

Hidegháborúban íratlan szabályként megvolt azért , hogy ügynökök családtagjait célpontként nem kellene bevonni. Azért az sem volt gyakori , hogy egy ügynököt a másik nagyhatalom területén ilyen statuálás jelleggel kivégezni . Főleg úgy nem azzal civileket is veszélyeztessen . Nagyon egyszerű okból mert a válasz is hasonló lett volna és gyors. Mondjuk ez 1960-ban történik akkor a következő hír vszínű brit ügynökök Moszkvában megmérgezték ideggázzal Kim Philbyt vagy egyik átállt cimboráját, és a családját, és az utca lakóit. Ami nyilván egyik félnek sem volt érdeke, maguknak a titkosszolgálati embereknek sem , hogy elmegy otthonról és az ellenséges titkosszolgálat lecsap a családjára a saját országában. Ide fajuljon a történet. Értelme sem sok lett volna mert nem ezen múlott a hidegháború , hogy így mérjenek csapást a másikra.

Kérdés az Putyin miért választott ilyen értelmetlen eszközt. Miben más a szitu a hidegháborús helyzethez képest ami indokolta azt, hogy így emberkedjen. Mondjuk pl az, hogy a SZU széthullott és ilyen pitiáner dolgokkal kell emberkedjen mutassa a népnek milyen kemény vezetőjük van. Esetleg az, hogy nagyon sok az áruló az orosz vonalon és akkor ezzel mutatja sehol nincsenek biztonságban. Vagy provokálni akar egy ilyen pitiáner húzással. Na gyerekek most akkor ti léptek . Beugranak e a provokációnak amit akkor otthon megint kemény harcként előadhat a népnek.