Ryanair
matgab Előzmény: #812133egyáltalán nem volt zűrös. A legliberálisabb arab állam. Még alkoholt is lehet simán venni a közértben, csak el van különítve, mint nálunk a traffik. De egy csomó nő járkál az utcán és volt olyan, aki úgy kitette a melleit , hogy nekem is jó, hogy napszemüveg volt rajtam... :-P
Egy esetben éreztem egy kicsit neccesnek a dolgot az utolsó napon, amikor már nem volt pénzünk és egy berber mondta az asszonynak, hogy kövessük és megmutatja hogy milyen a bőr piac, hogy készítik a bőröket. Mondtam, ne menjünk, mert nincs pénzünk, nemsokára megy a repülőnk... De ha már itt vagyunk nézzük meg -mondta az asszony.
Aztán egyik arab adott kézről kézre a másiknak egyre kevesebb turista, egyre nyomorultabb helyek, kis sikátorok... Mondom, hagyjuk őket itt a francba, nem lesz ebből semmi csak lehúzás, vagy vese elvétel. "nem, nem, nézzük meg"...
Megmutatták a bőrkikészítést (rohadt büdös) Aztán kikötöttünk egy bőráru üzletben (összesen kb. 20 perc bolyongást követően), ahol ránk akartak sózni bármit... Mondtam nincs pénzünk, nem akarunk venni semmit. Aztán kimentünk az üzletből és felbukkant addigi "idegenvezetőnk" és mérgesen elénk állva mondta, hogy akkor adjunk neki 100 dirhamot, az idegenvezetésért...
Hát mondom pajti, adnék de csak 10 dirham maradt nálam... Ott eléggé befeszült a csávó, hogy mit képzelek... Mondtam neki, hogy jó tessék itt van még 120 jó magyar forint , de tényleg ennyi, nincs több... Hát erre már tényleg nem tudott mit mondani, de eléggé az arcunkba mászott, de a végén dühösen azt mondta, hogy akkor menjünk a fenébe...
Ez volt az egyetlen keményebb szitu, amúgy elég barátságos nemzet (inkább az a lehúzós taktikájuk, hogy úgy csinálnak, mintha a legjobb haverod lennének).