Regisztráció Elfelejtett jelszó

"SWAPOKKAL INTERVENIÁL AZ MNB"

matgab Előzmény: #805123

baromság, a szocik tartották mesterségesen erősen a forintot az extrém magasan tartott kamatokkal, azért, hogy ha úgy érzi a nép, hogy olcsón nyaralhat és olcsón vásárolhatja a külföldi szarokat, akkor majd boldognak érzi magát.

Közben az államadósság a marha magas kamatok miatt az egekbe nőtt, a termelékenység szar volt és a multik nem jöttek ide a magas bérköltség miatt (és emiatt akit viszont alkalmaztak, attól meg még baromi magas járulékokat is terheltek).

Szóval ez a 300-320 környéke teljesen reális, de igazából a 350 sem lenne rossz. Aminek értéke van, az úgyis felmenne forintban is. Az Exportnak jó, a multik -akik adót fizetnek (nem TAO-t, de legalább bejelentik az alkalmazottaikat) ide jönnek, emiatt több a melós, lehet csökkenteni a járulékokat, megszűnik a munkanélküliség, és a turizmus számára is baromi fontos, hogy a külföldiek lassan ismét felfedezik Magyarországot. Végre már nem csak a fiatalként bebaszni idejáró britek és a tarisznyás nosztalgiázó németek jönnek ide, hanem azok is akik minőséget várnak el a pénzükért és el is költik. Ez további adóbevételt, további foglalkoztatottságot jelent, ami tovább csökkenti az államadósságot, emiatt tovább lehet csökkenteni az adókat, ami miatt még több munkahely teremtődik.

És nem mellesleg a turizmus miatt (Airbnb) a belvárosi lakások árai megtriplázódtak az elmúlt 7 évben...


Akkor minek is kell nekünk az erős HUF? Hogy úgy járjunk, mint a görögök?