Regisztráció Elfelejtett jelszó

A választások után elindul az euró bevezetése?

Ibiza Előzmény: #797911

olvastam egy gazdasági véleményt, fel kéne értékelni a Forintot. de persze van a másik fele is..400Ftra leértékelni.

Biztos lennének előnyei huf felértékelésnek, nőne a nemzeti vagyon és a megtakaritások beruházások értéke, ha csak a számlán lévő pénzekre vonatkozna akkor leértékelné a fekete pénzeket..az elásott pénzeket.. csökkenne az állami kötelezettség.. a spekuláns nyomásgyakorlás is leamortizálódna.. erre fel lehet készülni.. látható a betétek nagysága.

mig a leértékelésnek hatalmas veszteségei lennének..350? ha most 100.000Eur a vagyonod mindjárt 10% leértékelnék neked.. nem nagyon szeretném..a külföldiek elvinnének mindent előled..hiszen a megtakaritásod is 10%-al kevesebb lenne..görögök nem jól vezették be..más kérdés enélkül már 3x csődbe mentek volna.. de pl szlovákoknak bejött.

Anno MNB is 260-on akarta bevezetni eurót 2008as határidővel..

Nem nagyon érek rá csak gyorsban olvastam..

Magyarországon azért nem vezették be eurt.mert nem akartak pl lemondani a leértékelés eszközéről..

EU egyik irányzata még nem mondott le a központositott közös költségvetésről.. nem akarnak többsebességes eut.. merkel is mondta fel kell nőnünk (eunak) és saját lábra kell állni.

De érdemes megvárni eu és euró jövőjét..és amúgy sem 2perc a bevezetés.. német és osztrák bankokban ott van a raktárban a Shilling és a Német márka..