Regisztráció Elfelejtett jelszó

Szavazati jog

banyaiz Előzmény: #796067

Az ember túlszaporodott ezen a bolygón. Az egy másik kérdés, hogy közben a jóléti társadalmak fenntartható növekedésében problémát okoz az alacsony szaporulat . Demográfiai vészhelyzet van, vagy a mutatók romlanak.

De ez érdekli a természetet, hogy mi a problémája az embernek, hogy lesz e magasabb nyugdíja, vagy egyéb óhaj sóhaj apró cseprő szoc problémája? :) Nem érdekli nyilván. Teszi a dolgát a természeti törvények szerint, hogy valami túlszaporodik azt utoléri az, hogy túlfinomodik és ezért már nem olyan életképes nem lesz annyi utódja, vagy utoléri egy járvány stb.

Természeti törvényekkel nem tudunk azért kibabrálni max egy ideig. Ki lehet tolni az emberi életet , életszínvonal , döntési szabadság stb, csak jön egy olyan visszacsatolás, hogy a nő már nem akar szülni és csökken a népesség. Vagy egy háború mint két hangyaboly összetalálkozik stb stb.

Kicsik vagyunk azért ahhoz, hogy a természeti törvényeket felülírjuk. Ezzel találkozik a nyugati jóléti társadalom. Ugyanígy találkozik vele a keleti is ha erre a fokozatra ér, vagy az afrikai vagy bárki.

Pénz, hát egy régi korban gondolkodás nélkül feléget egy egész várost, vagy lemészárol egy népet, hogy elvegye tőle amije van, asszonyaitól állataiig , földjéig, aranyáig stb. Nem a XXI. sz találmánya a kapzsiság , mohóság. Kapitalizmus ezt csak meglovagolja mint rendszer ezt az emberi tulajdonságot valahogy a haladást segítse. Segíti is, csak közben rombol is egyben.