Hozzászólás
banyaiz Előzmény: #795462Összetettebb lett most sokkal a fundás része mint a válságkezelős időszakában. Csak az első negyedévet nézem szerintem egy elemzői álom, hogy mennyi mindent lehet rajta vizsgálni párhuzamosan mennyi folyamat, honnan hová és ilyesmik. :) Végre nem ez a sablon, hogy a minimumot hozza és várja a kormánydöntést a devizahitelekről addig minden alapjáraton. Az elég egyhangú volt évekig helyben járt.
Egyedül ez a külföldi korrekciós történet ami mekkora mikor május ez kavarhat itt vsz.
Mondjuk hűtötték a hangulatot azzal, hogy a következő negyedévekre nem várnak ekkora profitbővülést mint az elsőben volt. Kíváncsi vagyok rá, hogy mennyi lesz az a nem akkora profitbővülés. Ha csak pici lesz tavalyhoz képest akkor is 3 negyedévből több lesz 10%-al mint tavaly egész évben.
Akkor nem számoltunk az akvizíciókkal amik azért csak hozzátesznek pár mrd-ot negyedévente majd.
Szerintem ezért vásárolgatják. Megint az van, hogy az elemzők agyalnak rajta , hogy a fenében hoz már megint ez a bank 18% tőkearányost . Ez azért nem tesz rosszat a kereskedési hangulatnak. :)
Ott vannak még az orosz ügyek függőben. Mi lesz a szankciókkal ruszkikkal, ukrán , orosz ügyek. Trump belengette a jó viszonyt Putyinnal csak hát a gyakorlati megvalósítás az nem olyan egyszerű. El kell dönteni a függő ügyeket amiből fene tudja mi lesz .
Talán ott nem is fognak terjeszkedni ezért inkább itt a régióban román, szlovák, bolgárról a múltkor lecsúsztak ha az a vétel sikerül akkor Bulgáriában már magyar Otp-hez hasonló piaci pozíció lett volna. Ez lassú móka. De ha számokban kezd megjelenni mindenhol egy pár mrd profit + akkor az együtt sok lehet. Ez is azért a piacot foglalkoztatja vsz és nem negatív irányba.
Ha azt nézem egyedül a bolgár hoz nettó 50 mrd környékét évente. Egyetlen egy darab akvizíció hozadéka. Jó az egy extra beszerzés volt. Meglátjuk ez a horvát pl majd mit hoz ott mert a +0 -0 környékén mozog a horvát részleg egyébként szóval ráférne egy kis +.