ilyenek ezek
prospero Előzmény: #795368ok, de ha hatékony akarok lenni, mint civil szervezet, akkor megcsinálom a jelentést - már eleve kapcsolatban vagyok az állammal - és bemutatom először az államnak, ha problémám van, mit tapasztaltam, elmondom. Esetleg az államnak is vannak érvei rá, hogy azért kell kikötözni egy gondozottat időnként mert ön és közveszélyes, hamár Opni-t bezárták még 2010 előtt. Orvosi szakvélemény, illetve mi miért van úgy az adott intézményben. Feltárom, ha már jogot védek illetve ha a cél a helyzet javítása.
Ha politikailag motivált vagyok az ügyben, vagy politikai megrendelést hajtok végre, akkor pedig készítek néhány fotót egy délután alatt, majd turnézok vele a sajtóban. (4 mancs mint hasonló módon eljáró "független" civil szervezet).
Szóval a független civil jelzőnek ideje lenne visszaadni a hitelességét. Ne hívjuk már független civil szervezetnek azt aki politikailag be van kötve. Se a sajtót, függetlennek, ha nem az. Vonatkozik ez a Cöfre is. De vonatkozik a soros féle szervezetekre is.