Orbán Viktor 3 hónap alatt félmillió szavazót veszített
banyaiz Előzmény: #794505Persze, hogy nem csak itt költhet, ahogy egy külföldi se csak otthon költhet. Ezért lenne fontos, hogy külföldiek itt költsék a pénzüket minél inkább magyar termékekre turizmusra stb.
Abban van vsz igazság, hogy vszínűleg akinek jobb a jövedelme az többet fogyaszt. Nem rántotthúsból de mindenféle termékekből szolgáltatásokból, étteremtől a wellnessig meg a mit tudom én milyen huncutságig. Hedonizmus ugye. :)
De ez elvileg mérhető, azért eltelt nem tudom hány év egykulcsos + áfaemelés sztori óta elvileg ezekből a tényszámokból valamit matekozni már lehet mi a következménye ennek a megoldásnak. A társadalmi folyamatoktól a gazdasági részig tényszámok vannak már azóta. Amiből mindenféle következtetés lehet. Jó lenne ezekről hallani az ilyen ki volt a csicska, meg a gonosz migránsok stb helyett. Min kellene igazítani mi az ami úgy néz ki működik.
Alapjáraton én azt a gondolkodást, hogy jövedelmet terhelő adók lefelé , nagyobb fogyasztáson megfogni az adóbevételt nem tartom rossznak. Persze az arányok fontosak.
Valahol ha ez igazán működik az kellene következzen belőle, hogy a fogyasztást terhelő adók is csökkenhetnek mert annyival nő a fogyasztás kisebb áfával is bőven jók vagyunk. Persze ahhoz rendbe kellene tenni az állami szektort is hatékonyabbá .
Ha az egészből az következik, hogy alacsonyabb jövedelmet terhelő adók és csökken az áfa is + a társadalmi folyamatokban nincs negatív hatás, még jobban szétszakadó társadalom esetleg pozitív hatás van, akkor szuper az eredménye a dolognak.
Itt azért még nem tartunk finoman szólva. :) Egy egy jó gondolat kevés ehhez a folyamathoz.