Válaszok
phionaÉrdekes időket élünk. Szemünk előtt és gyorsan formálódik a történelem, az is igaz h a valaha élt emberi összlakosság nem kis része aktív (élő) most a Földön…
Ricsi, az „agyhalott” természetesen 1 vélemény, sztem nem lehet értelmes az (prostikat kivéve de az ugye egyéb kategória) aki a fideszt meggyőződésből támogatja. Más a tanultság és más az átlátóképesség, bár a tanultság segíti de nem garantálja. De persze nem mondom h nálam van a bölcsek köve, sztem ne tedd Te se. Más-más életszakaszokban vagyunk (a transzcendenciát direkt nem keverem bele), más amin átmentünk, amit tapasztatunk. Aki relatíve fiatalon sokat tapasztalt (mint én) valszeg hajlamosabb hinni h jól lát… pláne ha visszaigazolásokat kap, mert embereket örömre nevel v ment… Baromi egyértelmű h mi a jó és mi az ostobaság, én azt nem értem aki nem érti.
Spade, a gazdaság nem minden. Kurvára nem szeretnék 1 gazdag világ pöcsén rab lenni. Félelem, szar közhangulat, lopások, oroszok, totaliárius felkészülés, szabjogok csorbulása, próbaszerűen a totálhoz, primóság kultúrára nyomása, primóság mindenben amihez közük van: térkövektől szobrokig színházig könyvekig, a minőség elsorvasztási kísérlete – talán nem is rosszból, csak mert primók a küszöbét se értik. De ez nem gát h kirekesszenek és diktáljanak. Amellett h az adatok is maszatoltak, az állam azért költ agyán túl és látszatból h gerjessze a GDP-t… Mert kell az adat a felminősítéshez, de nem valós, ha lecsupaszítod a látszatcuccokat elég karcsú… Állítólag 43 Md volt a lehívható 2007 és 13 között, 86 ami 2014 és 20 között, ez nemtom igaz-e. Tény h faszfej Gyurciék amit lehetett se, és tény h besunyultunk önszorgalomból a legszarabb csatlakozónak. Mondjuk Antalltól kezdve, de ez a „kismagyar” tudat, amiben Viktor impozánsan váltott – volna, ha nem kurvul közben el. De elkurvult, a „gyűrű” fénye megvakította :-) pénz és hatalom persze, de tanulhatott volna többet Macchiavellitől is, mondtam már. Olvasottság, műveltség, neveltetés nagyon hiányzik, jó képességű, tán ha kap erkölcsi alapokat, nem megy ilyen vakvágányra. De ilyen a valóságban amikor a falusi juhászlegény királyfi akar lenni – nem megy bakker, prosztó vagy, hazudnak a mesék. Szar ez a tematika h minket utálnak üldöznek és méltatlan is… őseinkhez is. Szar az oroszokhoz lökés, bár már hal ki aki még emlékszik. A legfőbb szar az ordító hiteltelenség, h nem kilóg a lóláb hanem mindenütt ottvan: h hazudtok. Loptok magatoknak és leszartok minket, mind, a rátok szavazókat is. Sok outcomingoló megébredt csalódó: jaja, ti is le vagytok szarva, hiába nyaltatok, Prospi te is építs külföldi hadfőállást, nem hálás fajták. Itt a szabadság egyre jobban korlátozva lesz ha a mostani próba átmegy, lehet a félelemben élni és az útleveleket is idővel leadni.
És igen amit a fórum elemzői is mondanak: h Tingrincskére behorpad, nyomott 4-5 hszt és kihalás, senki se reflektál. H mentegessem: igaz h elég érdektelen és csak a haszoneső fejéből néz ki, de nem rosszabb az átlagnál… Mielőtt: rám nem kell reagálni, célom mindig h belül legyen a játszma, és az se bánt ha az jön ki a végén h tökhülye vagyok :-) Sőt az a legjobb mert akkr olyanhoz szóltam aki biztos utakon jár. De sajna nem ez a gyakorlat, mind útkeresők vagyunk… Ricsi is a vallásosságával, az ő Ura nem szól általa hozzánk… pünkösdista asszem. Én sima katolikus vagyok, nem templomjáró mert ami megy… azt nem, a vallásom az apokrifekkel érvényes amikről sokaknak fogalmuk sincs ahogy a gnoszticizmusról sincs – de tökmind1 itt, a lényeg h van annyi felelősségem h a legjobb látásmódom szrintit mondjam.
Tőzsdenyúl: hóttdepisen nem lehetsz jó orvos csak legitimált gyilkos, ezt ne felejtsd el. Hinni kell bazmeg ha nem hiszel is… és ez persze tágabb mint 1 ügy. Széchenyi beleőrült, pedig nem kell – nincs akkora baj, piszok erős a virulencia. De. Engem személy szerint is sért h lefokozod a nemzetemet. Tudom h provokálsz vele, de akkor is. A herderi jóslatra anno mi lett? Nemzet persze nehéz mert kavart genetika, de a Tigrincs ismét nem túl okos a szokásos emberből nemzetség visszafejtéssel: az ember koncentrikus körei fordítottak, én > családom > nemzetségem > népem stb. Önkénteseket hogy vittek háborúba? alulról építkezve, mert a családomnak nincs mit enni, és mert hazám! Belénk kódolt h meghatódunk a himnuszunkon, akármilyen is. Alulról kell összerakni mindent, rádoktrojált szarral csak látszatból játszol el azonosulást. De Viktor: rádoktrojált a békétlenség is, az istentelen kirekesztés is, a normalitás, „természet törvénye” elleni tettek is, stadionok vs kórházak, az oktatás lebutításával a jövő kiszolgáló közege. Sajnálok mindenkit, aki Stockholm-szindrómás lett… Túltolták eléggé, ezen már csak a lobotómia segít majd Magomeg után… és miért ne? 1 szabályt mondjatok ami megvéd… 1 szabály van: az érvényes választójog MÉG, és gyorsan takarítani ösztönből amíg nem késő… betegek. Ehhez persze ellenzéki összefogás is kell, elős h váltsunk mert végveszély van, aztán lehet arról beszélgetni h hogyan tovább…
Rákóczi népe. Tudod itt nálunk a múltban a mesékben sem szerették a Kis Gömböcöt, a Döbrögi uraságot… Papírra értelmiségiek vetették, de a nép alkotásai után. A jobbágynép gyáva és alkalmazkodó – mert elverheti a termést a jég és jöhet még szarabb hatalom aki több adót szed. De nem gyárilag hülye. Vannak érzelmei és van türelme. És megindul ha kell… Azt persze nemtom ennyi emberöltő után ez miképp öröklődik át, de valszeg öröklődik… és megjött tényezőként a népi humor is, amivel évszázadokon át el lehetett viselni az életet – új h ki lett téve a placcra, és a szájmerev fidess nem tud mit kezdeni vele… Ne kurucokat várj, más dolmányban de már itt van… korszerűen. Hiba nem látni, sztem. Ez a fostos szar el lesz takarítva, tán hamarabb mint várnád. És nem jöhet rosszabb. Mindent el akarnak venni tőlünk ami emberi: annál nem lehet rosszabb.
Szavazni kell majd ’18-ban, egységesen Rákóczi népének, addig türelem. Max kis tánc :-)