Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

phiona

phiona Előzmény: #792102

Persze, igazad van… csak azt mondtam h nézzétek meg. Van akit nem „tehetsz ki” alvállalkozónak mert olyan v olyan munkát végez. De pl ha programozó vagy és programozókat alkalmazol, v éttermes és pizzafutárt, kereskedő és ügynököt stb arra jó lehet. Körüljártam és tudom h volt közel 20 éve 1 hullám az ilyen „kitételre” h a dolgozó legyen alvállalkozó mert nőttek az alkalmazói terhek és akkor kijött erre 1 anyag h mikor burkolt foglalkoztatás: ha a munkáltatónak utasítási joga van, az ő eszközeivel az ő telephelyén végzi a dolgozó folyamatosan a munkát, ha másnak nem dolgozik, ha szabadsága és felmondási ideje végkielégítése van stb szal ha mintha alkalmazott lenne. De ezek így együtt. Ha csak 1 része van is meg már nem bújtatott a dolog. Ma már ahogy a home office terjed ez is kikerülhető (főleg a drága járulékos-adós diplomás állásoknál: csak 1 laptop 1 teló kell és a tudása) és ügynökök se mind céges kocsival járnak…eszközök bérelhetők is. A perhez sok sikert! Az h a te eszközeiddel végzi még nem burkolt munkaviszony ha a többi feltétel nincs meg sztem. Ezzel az erővel ha elhívok 1 kertészt h a fáimat metssze meg de az én eszközeimmel akarom, az is munkaviszony? Ugye nem… és ha havonta vágatom vele a füvet a fűnyírómmal, az sem…Az Apeh/Nav meg mindenki ellen nem indulhat meg pláne ha tömeges és jó a szerződése…