még 6 napig nézhető, de lehet, hogy csak éjszaka
phiona Előzmény: #790360Most megleptél :-) aszittem ha valaki is ebbe a gondolatmenetbe belemegy, az Spade lesz épp Dawkinssal és a mémjeivel :-) Ő hisz benne, én nem annyira… Azt ugye ne felejtsük h Dawkins és a 20. század végi új irány is csak keresi az altruizmus magyarázatát, úm tudományosan, Isten nélkül, de ezek is csak spekulációk, bizonyíték semmire sincs. A reciprok altruizmussal főleg sok a hiba, és eleve a negatív érzések elleni fitness ott bukik h miért lennének negatív érzések ha az ember nem „jó”? Szal vissza az elejére, tyúk és tojás… De ezek alapvetően filozófiai kérdések amiben az új évszázadra a spirituális keresések váltak erősebbé, mert a materialisták se tudtak biztos válaszokat. Hellinger családállítása pl vmennyire rokonítható Dawkins ős-elméletével, de teljesen másként közelít és sok a visszanyúlás a buddhista alapokhoz amikben az apokrifek szerint Jézus is nevelkedett. De itt is max hitek vannak, te sem állíthatod h amit az idézett szerzőid írnak az tény… De igazad van h kiegészítetted, valóban vannak okokat kereső elméletek.
A felvetést amúgy csak arra tettem h túl sok az esetlegesség és sajátosság az emberben ahhoz, h gépszerű politikusokat várhassunk el – hiszen ők is emberek. Nyilván nem egyformák, de a botladozás, tévedés is belefér, a rendszerszintű gyalázat viszont nem…