Regisztráció Elfelejtett jelszó

re

banyaiz Előzmény: #789823

Köszönöm a segítséget, lekötelezel. :)

Azért éreztem fontosnak ilyen részleteket kiemelni mert hát statisztikát valaminek a szolgálatában könnyen lehet gyártani. Übernyereséges ezt én is sokszor hallottam, mint közszájon forgó szöveget. Csak megnézném azért a részleteket mert az ördög ott van.

Szerintem ha tervezel egy ilyen beruházást mint Paks 2, akkor kiindulási pontja az Paks 1 mit hozott mint múltbeli buli.

Nyilván ez nem garancia semmire a jövőben , de mégis a nemzet tett egy ekkora erőfeszítést ugyan nem piaci körülmények a működési idő egy részében komcsi időszak, sőt az építésben sem piaci körülmények, de azért mennyi volt ennek a hozadéka. Mindent az utolsó tanulmányig, szakértőig, oroszoknak rendezett bálig ahol megetettük megitattuk őket, beleértve. Mikor Paks 1-et építettük akkor az árampiac sajátosságai és ma pl . Mondjuk mennyiért kaptunk volna áramot a kgst-n belül azt hogyan számolták ki mint übernyereséget? Csak 1 kérdés a millióból. :) Ha ezt nem tudjuk meghatározni akkor mihez képest übernyereséges. Pl erre szívesen néznék egy igazán hozzáértők általi vitát, néztem volna.

Nyilván nem ér fel a szakértelmem a kedves vezetőhöz az élet semmilyen területén az ő bölcsességéhez. :) Ez egyértelmű, de azért kíváncsiskodok, ilyen renitens , lázongó állampolgár vagyok. :)

Mindezt a homályt nagyon jól eloszlatta volna egy részletes társadalmi vitája ennek a sztorinak, ahol záporoznak az adatok , és azoknak cáfolata, ilyen olyan megközelítések. Ebben semmi ördögit nem látok sok ezer mrd elköltése előtt, esemény előtt, nem után, meg közben, meg szerződés után stb. Ez szerintem alap, és ha ez ekkora buli vitán felül akkor mi a para azon , hogy ebből egy társadalmi vita legyen. Furcsa eljárás , és logika ami mentén ez így alakul. A legyünk vas és acél országa című ügymenetre hasonlít ahol vitán felül áll, hogy ez baromira megéri. Kb az 50-es években volt egy ilyen ügymenet . Ha ezt valaki kétségbe merte volna vonni akkor hazaáruló mert ez übernyereséges. :) Nem mondom azt Paksnál ugyanez a matek , de ugyanez az ügymenet és a hangulata. Amit nehéz megmagyarázni miért kell ezt így. Ha ezt érted akkor érted mi a problémám. :)