Regisztráció Elfelejtett jelszó

gondolkodás vs szociális lény

banyaiz Előzmény: #783335

Ez valahol az ingerküszöb emelkedésével függ össze.

Goebbelst szóba hoztam amikor ő ezt végrehajtotta és egy olyan népet tudott fanatizálni mint a német akkor ez egy új dimenzió volt ebben a formában , mértékben .

Manapság az ilyen fajta propagandát sokan használják , általános dolog lett. Nem véletlenül mert elég sokat elemezték már a nagy tanítómester dolgait, miért működhetett és egyebek. Pl megnézel egy M1-et ne menjünk messzire, azt még Goebbels is megsüvegelné. Mind az egyszerűséget , mind az értelem totális mellőzését, árnyalatok teljes hiányát, mind a sulykolás mértékét a totális agymosást. :) Viszont a hatása se olyan már mert ingerküszöb alatti, nem egy akkora csoda mint annak idején.

Na most ugyanez a jelenség a korrupciónál, a szabad szexnél, elvek nélküli gátlástalanságnál stb stb . Vagyis ami valamikor extrém , kirívó volt az mára ingerküszöb alatti. Annyi zúdult már rá belőle a néptömegekre világszerte, hogy természetes reakció már fel se kapja rá a fejét, csak egy légyzümmögés a sztori.

Olyasmi ez mint egy alkoholistánál , vagy drogosnál először extrém az élmény aztán gondolom a végén már olyan mint a levegővétel mindennapos.

Pont ugyanez a pszichója ezeknek a dolgoknak.

Mint volt úttörő emlékszem még a reklámok ügyében mikor beindult ez a tömeges reklámozás, végignéztem kerek szemekkel ilyen termék olyan termék hű ez+az. :) Most dől rád minden szinten a reklám fut is a reklámblokkoló program a gépen. Már egy ingerküszöb alatti dolog. Még szűz voltál ezen a téren akkor hű micsoda csoda mit tudom én orosházi libamájkrém. :)

Egész magyar társadalom ebből szempontból egy kísérleti laboratórium. A viszonylag világtól elzárt Kádári rendszerből egyik napról a másikra a vadkapitalizmusba. Szűz terepből másnapra a nonstop orgia világába. :) Erre adott reakciók egyénenként, társadalmilag az idő múlásával. Hát ez egy szociológiai , pszichológiai aranybánya . Nem szólva olyan extrém dolgokról , hogy ebben a társadalomban együtt él olyan réteg aki Kádár alatt szocializálódott lett felnőtt élte le az élete nagy részét, aztán aki csak belekóstolt gyerekként, és az a generáció aki egyáltalán nem élt még akkor. Ez ám az igazi jó keverék. :) Igazi ínyenceknek való terep.