Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

Koffein Előzmény: #782731

mondtam, mindenki a saját portáján tegyen az érdekében, hogy jobb munkakörülmények közt dolgozhasson. tudod proaktivitás, fejlesztési javaslatok, számonkérés (nem csak lefele, hanem felfele is) stb stb... nem vagyok egészségügyis, nem ismerem a folyamataitokat, de van min javítani, nincs olyan, hogy tökéletes... nemrég voltam vérvételen, az észrevételeimet leírtam a rendelőintézetnek, hogy miken kéne változtatni, hogy gördülékenyebb legyen mindenkinek a munkavégzése, az adott folyamatláncolatban. ez egy kis morzsa a nagy rendszerben, ha eljut (már ha eljut) a címzetthez, elgondolkodik, és ha lehetősége van a változtatáshoz, akkor meg is tegye... most gondolom jössz, na a okoska beleköp a nagyok dolgába ez ki van találva, minden tökéletes. a fenét. a legegyszerűbb folyamatok is el van kúrva, úgyhogy nem rég újították fel, mert nem a megfelelő helyen vannak elhelyezve a fogaskerekek. no mindegy, nem is értem miért szaporítom itt a szót... :)

ha több a kedvesség, több mosolyt is kapnak vissza a betegektől. egy szösszenet, időpontot kértem a dokimhoz, mivel fél évente kontrollra kell mennem az asztmámmal. odaállok az ablakhoz, kedvesen, mosolyogva

- szép jó reggelt, időpontot szeretnék kérni xy doktornőhöz

- beutaló?

- nem kell, mivel (mondanám tovább, de félbeszakít)

- akkor nem adhatok (csattanósan jött a válasz)

-??? (mosoly kezd lelohadni a pofimról) miért?

- mert új vezetés van

(???? wtf mi közöm az új vezetéshez? ki nem szarja le? gondolom magamban)

- idáig se kellett, hisz kontrollra szoktam jönni fél évente

- akkor mondja nevét (mogorva arc, csapkodja a billentyűt) születési dátum!!!

- aham aham tényleg nem kell beutaló (kezdett csalódottá válni az arc)

- (mond két hónappal későbbi időpontot) jó lesz?

- tökéletes (az a csalódott fej, hogy nem szálltam vitába örök élmény)

beírt és kinyomtatta az időpontot, majd megkérdeztem kedvesen, mosolyogva, hogy mennyivel könnyebb lett volna mindkettőnk számára, ha annyit kérdez, hogy kontrollra jött, vagy beutalóval? kb 2percnyi szájkaretet megspóroltunk volna, és a pulzusunk sem ugrott volna meg, de más utat választott a néni. szóval ügyfélkezelés nulla, olyan helyeken is, ahol nem fekvő betegekkel foglalkoznak. így kevesebb stressznek vannak kitéve. ha egy ilyen beszélgetést, ilyen lekezelő, fújtató, szemforgató, csapkodó stílusban lefolytat egy profitorientált vállalkozás keretein belül (tök mindegy hogy milyen vállalkozás), akkor az adott személy, mondhatni jobbik esetben figyelmeztetést kap, és a következő hasonló helyzetre repül, rosszabbik esetben utolsó ügyfele lettem volna.

mondhatod, hogy ez kinek a hibája? há kinek? az adott személyé vazze, aki nem tud bánni az ügyféllel. elárulom neked, ha nettó 250e-et kapna, akkor is így viselkedne, egyáltalán nem lenne kedvesebb, mert ez lenne az alap, hogy ez neki jár. hisz a 8 órában sok sok időpontot kell kiosztogatnia....

na mindegy is... :-)))