...
prospero Előzmény: #781692Abban ugye egyetérthetünk, hogy népszabadság szempontjából az is tragédia, ha nem vették meg a lapot a médiaworkstől, a többit pedig igen, meg az is ha megvették - ha feltesszük, hogy valóban fideszközeli a vásárló. Utóbbi azért, mert esetleg olyan valaki tulajdonába került tegnap, akiről tegnapelőtt még tényfeltáró cikkeket irogattak. Ez utóbbi opció a ballibnek ugyanúgy a sajtószabadság felszámolását jelenti, mint a lap bezárása.
Én azt valószínűsítem, hogy nem vették meg. Erre utal, hogy a tulaj átszervezésre hivatkozik, illetve nem zárkózott el a szerkesztőséggel való tárgyalástól. Ezek után kérdés, hogyha nem vették meg, és eladható, akkor a megegyezés része-e, hogy a népszabadságot be kell zárni, vagy Pecina gazdasági döntése áll a felfüggesztés mögött.
Gazdasági döntés mellett szóló érvek a 40 ezres példányszám, ami a legmagasabb a lapok között, de azért messze van a fénykortól, a továbbiakban nincsenek megyei lapok, aminek nyeresége kompenzálja a népszabadság veszteségét, - tehát minden egyes nap veszteséget termel a cég, értéke pedig sem a baloldalnak (eladta), sem a jobboldal számára nincs (nem vette meg). Ergo csak olyan érdeklődő számára lehetne érdekes akinek drága hobbija a veszteségek finanszírozása, ha látna benne fantáziát. Szakmai befektetőnek lehet tekinteni a szerkesztőséget, akinek viszont az a problémájuk, hogy szakmaiságuk van, pénzük viszont nincs. Tegyük fel, hogy Pecina a megyei lapok eladásával pénzénél van, a népszabadság maradt meg neki csak. Akarnám-e a pénzemet évente 500 millióval csökkenteni, ha úgy látom, hogy a továbbiakban nincs pénzes érdeklődő a lapra. (Gondolom, azért megszondáztatta a dolgot)
Kérdés, hogy egy ilyen felállásban kell-e külön feltételt szabni, a népszabadság megszüntetésére, vagy a tulaj megszünteti magától is. Ugyanis nem hallom a médiában a megmentő versenyajánlatokat a népszabiért.
Ha ez a helyzet van, mármint, hogy politikai oldalról nincs direkt feltétel a megszüntetésre, a látszat miatt akkor is okkal lehet vaddisznózni, pókozni.
"Nem tudom mi a célja a média területén. Meddig terjeszkedne a tervek szerint."
Én sem tudom, de én az ő helyében arra törekednék, hogy kiegyensúlyozott legyen az elérés, és annál tovább nem mennék, azaz valódi médiaegyensúly legyen. Tehát mondjuk, addig, amíg egy most már inkább ellenzékinek tekinthető rtlklub, hírtv, atv nézettséget el nem érek a "kormánypárti" médiában, ugyanez interneten, és a nyomtatott sajtóban.
Ugyanis szerintem nem a médiumok száma számít, hanem az, hogy mennyi embert érsz el vele.