Certifikát
JanicroftValaki tudna nekem segíteni megérteni, hogy működik a certifikátok kereskedése?
Pl. itt van ez az Adidas részvényre vonatkozó short certifikát, az ötlet azért merült fel mert a KBC küldött egy levelet amiben egy short ötlet kereskedését javasolják, stop szintnek 158 EUR-val, célszintnek 140 EUR-val, tehát olyan certifikátot ajánlanak aminek a lehívási szintje is 158. Egy példán keresztül szeretném megérteni ezt hogy lehet lekereskedni.
Találtam egy certifikátot:
http://en.boerse-frankfurt.de/optionsscheine/Auf-a...
Amennyit értek belőle, hogy ha eléri a 158 EUR-t az alaptermék árfolyama, akkor történik a kiütés, de hogy ennek mi a vonzata, azt nem értem. Ha jó irányba mozdul el az alaptermék, tehát jelen esetben esik, akkor hogy lehet realizálni a nyereséget? Csak akkor ha lejár, tehát az értékelési napon, szeptember 12-én? Ha előbb eléri a 140 EUR-t amit én szeretnék, akkor nem adhatom el?
Mi az ára ennek a certifikátnak, miért lehetett 0,6 EUR-ért venni 08-18án és miért lehet csak 1 EUR-ért ma? Hogy mozog ennek az ára az alaptermék árához képest?
Bocs ha sok hülyeséget kérdeztem, nyilvánvalóan nulla tudásom van a certifikátokhoz jelenleg.