Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

tényleg nem normálisak..

prospero Előzmény: #778324

A hozzászólásodban szereplő politikai nyilatkozatokat nem tekintem iránymutatásnak, és az alábbi alapelvek miatt nem kellett volna elsőként tiltakoznom a kitüntetése ellen:

1. Megbocsátás ( pláne, ha a "bűnös " bocsánatot kér illetve megbánást tanúsít lsd. általam linkelt Bayer interjú 2015-ből: "ma már nem írnám le azt a mondatot." "Nem a zsidóságukkal van bajom, hanem a mondanivalóval"

2. Irgalom. 3. Kegyelem.

(Az vesse rá az első követ, aki közületek bűntelen)

A felebaráti szeretet parancsa, ha A Mérce az, hogy ellenségemet is szeretni kell, akkor Bayert is, nemcsak Salah Abdeslamot a párizsi merénylőt. Ha erre képtelen vagyok, mert ember vagyok, nem pedig Jézus, Isten fia akkor már nem vagyok keresztény??

Pont fordítva: A kereszténység lényege az, hogy felismered, hogy nem tudsz a mérce szerint élni, mert ember vagy és ezért szükséged van a megváltásra. Ami pedig Jézusban való hit nélkül nem megy.

(Én vagyok az Út, az Igazság és az Élet).

Mi történik, ha elfogadod Jézust, azaz megtért keresztény leszel? Egyrészt méginkább törekszel a mérce szerint élni, ami már nem kívülről jövő parancs, hanem belső késztetés, áradó szeretet, egy óriási erő, ami képessé tesz a megbocsátásra, a kegyelem és irgalom gyakorlására, az ellenséged szeretetére, másrészt viszont megmaradtál embernek, azaz nem fog sikerülni, nem leszel bűntelen továbbra sem, azaz továbbra is hibázni fogsz mindezek ellenére.

Az emberek itt értik félre leginkább a kereszténységet ti. azt várják, hogy egy megtért ember képes elérni a mércét az élete minden területén, soha többé nem téved, vagy vétkezik és ha kudarcot vall: akkor azt mondják rá: Te nem is vagy keresztény, micsoda álszent keresztény vagy te, hiszen nem érted el a Mércét, amit mindannyian ismerünk. Micsoda képmutatás.

És pont ezért van szükség Jézusra, hogyha elbuktál is a földi pályafutásod során, ő ott álljon melletted mikor visszatérhetsz Istenhez, és Isten rá való tekintettel megengedje az Ítéletkor hogy az eredendő bűn, azaz Istentől való elszakadás és megtagadás alól felszabadulj, illetve más bűneidet is megbocsátja amit már Jézus jelenlétében követtél el, és az Ő végtelen szeretetében maradj a továbbiakban örökké. Azaz nem érdem szerint ítél -mennyi migránst fogadtál be,mennyi jót cselekedtél, mennyire szeretted az ellenségedet, hanem kizárólag Jézusra való tekintettel, hogy életedben elismerted e Jézust. Azaz Jézus megváltása nem mindenkinek, csak azoknak jár, akik életükbe befogadták őt. Ha pedig nem kéred és kapod meg kegyelemből a megváltás ajándékát akkor marad a pokol, azaz az Isten nélküliség, itt a Földön is, mikor nincs vagy kevésbé van jelen a szeretet, irgalom, kegyelem, inkább csak a gyűlölet, halál, pusztulás. Lsd. iszlám állam területén élők életét.

Amiben pedig tévedsz még, hogy nemcsak keresztények hanem az istentagadók is ítélőszéke elé állnak majd. Mindenki. azaz te is. Nem csak nekem van elszámolnivalóm vele, hanem neked is.