Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

tényleg nem normálisak..

prospero Előzmény: #778193

"Egyébként meg ezeket a kitüntetéseket már ciklusok óta nem kell és szabad komolyan venni. Aktuális kormányzat javarészt mindig a saját holdudvarát tünteti ki, épp ezért vált komolytalanná az egész már jó pár ciklus óta."

Így akarják láttatni az egész ügyet, ne dőlj be neki.

Nem minősíti a lovagkeresztet sem Bayer kitüntetése, sem az, hogy emiatt vissza akarják adni. Liberális hiszti az egész. Ugye liberálisok szerint minden vélemény szabad, egyenlő és egyenrangú, de ha valaki nem polkorrekt, és nevén nevezi a gyereket, akkor megy a sivalkodás.

Itt egy friss interjú Bayerrel:

http://24.hu/belfold/2015/04/21/bayer-zsolt-nem-gy...

"A komplett Fidesz-gépezet nekiesett Tóta W-nek. Hogy megy ez ilyenkor? Letelefonál Habony, hogy fiúk, hajrá?

Amikor nekem esik az egész baloldali gépezet, az hogy megy? Akkor ki szól le önöknek, hogy fiúk, hajrá? Amúgy azzal kezdtük a beszélgetést, hogy játék ez az egész. Ne legyünk naivak, azt játssza mindenki, hogy amint megszületik egy félreérthető mondat – én aztán erről egyes szám első személyben mesélhetek -, beint a karmester, beindul a gépezet, aki él és mozog, azt tolja.

Tóta-ügyben ki volt a karmester?

Természetesen nincs igazi karmester……jön az magától! Nem kell még beinteni sem. Mindenki érzi: itt a lehetőség. A nyúl kilökve, jöhetnek az agarak, gyerünk! Így működik, hát miért csodálkozunk, miért teszünk úgy, mintha nem tudnánk az első pillanatban…

…hogy mi lesz a következő lépés?!

Ön és a többi fideszes mégis lerasszistázta. Narancsos aktivisták különbusszal utaztak tüntetni a HVG szerkesztősége elé, Rogán remegő szájszéllel tolta félre az úgymond rasszista hvg.hu videósát, az orbánista sajtó napokon át címlapon elemezte a skandalumot. Megahiszti.

Itt volt az ideje, hogy Tóta W. átélje, milyen az, ha leírsz egy szar mondatot, vagy akár csak félreérthetőt, és a torkodon ugrál a világ. Miért kell neki mindig szélárnyékban lennie? Hadd szokja."

"Visszatérve a világra: ha egy marslakóval megnézetnénk az 1976-ban forgatott Abigél című sorozatot, aztán meg a Való Világ hetedik szériáját 2014-ből, az RTL Klubról, benne a nem tudom, kinek a faszhelikopterével… Hogy is hívták azt a faszt?

Aurélió.

Az! Ahogy Aurélió pörgeti a faszát! És aztán megkérdeznénk a marslakót, hogy ön szerint melyik volt a klasszabb, az emberibb, a humánusabb világ, bizonyára azt mondaná, hogy nincs kérdés, mert az ott érték, ez meg egy rakás szar. Az Abigéltől harminc év alatt sikerült eljutni Aurélió faszhelikopteréig. Félve mondom, hogy ezért kár volt rendszert váltani. Ha a szabadságunk célja ez, akkor mi végre a szabadság? Tényleg ezt akartuk?

"Van rá törekvés, hogy az állam beállítsa polgárai optimális szabadságfokát, ott van például a vasárnapi zárva tartás. Azt ön támogatja?

Ez sokkal mélyebb, filozofikusabb kérdés, mint amilyennek elsőre látszik. Számomra nem gazdasági probléma, nem az a veleje, hogy hány ember hány forintot hagy ott a hét utolsó napján valamelyik áruházban, hanem az a kérdés, hogy tényleg őfelsége, a piac irányítja az egész nyomorult életünket, vagy van hetente egyetlen nap, függetlenül Bibliától, hittől, kereszténységtől, amikor kimenekülünk alóla. A mohamedánok pénteken nem csinálnak semmit, a zsidók szombaton, a keresztények meg vasárnap. A muszlim országokban betartják, a zsidóknál szombaton a lift se jár, mi viszont tologatjuk a bevásárlókocsit, szarunk mindenre.

Aki nem akarja, nem tologatja.

Persze felfogható ez szabadságjogként is. De én inkább Ákos bácsi életművének legfontosabb mondatának hiszek, amit harminc évvel ezelőtt, még Bonanza Bazai korában énekelt: „nem biztos, hogy jót tesz neked, ha kiszolgálják az ízlésedet”. ....

"Eszembe nem jutott, hogy itt fogok lejsztolni a ruszki szuronyok hegyén, csak aztán ’88-ban megalapítottuk a Fideszt, és láttuk, jé, még csak ki sem rúgtak az egyetemről, főiskoláról, lehet, tényleg változik valami. Maradtam. De ha valaki akkor elém teszi Auréliót 2014-ből, egész biztosan úgy reagálok, hogy gyerekek, csináljátok egyedül.

Hogy jön ide már megint Aurélió?

Úgy, hogy a vasárnap zárva tartás lényegében ugyanaz, mint az Abigél versus Aurélió. Így van élére rakva a kérdés! És ha szabadság egyenlő faszhelikopter plusz a piac mindenhatósága, akkor én szarok a szabadságra."

Ezen segít, ha vasárnap nem mehetsz be tejért a Lidlbe?

Nem tudom. Fogalmam sincs, változtat-e ez jottányit is az általános emberi mentalitáson. De ha mindenre azt mondjuk, hogy hagyjuk a fenébe, úgyis ez a korszellem, akkor hangsebességgel száguldunk bele a szörnyűségbe.

Erről szól Az ember tragédiája is, hogy az emberiségnek a legnagyszerűbb eszmékkel is sikerült pont eleget bíbelődni ahhoz, hogy egy rakás szart gyártson belőle. Ez lett a nagy szabadságeszményből, a liberalizmusból, az emberi individuum kiteljesedésének nagyszerű álmából, varázslatából akkor is, most is: VV Aurélió.

Madáchnál a fehérre meszelt fal és a feszület se áll túl jól.

Valóban, világítottak az eretnekek máglyái, ne tagadjuk el! De a kereszténységből maradt más is.

A liberalizmus se csupán faszhelikopterezés.

A máglyák eltűntek, de csak itt maradt a Biblia, aminek az ószövetségi tízparancsolatából és Jézus hegyi beszédéből az egész életünket hiba nélkül leélhetjük. A katolikus egyház befolyása? Van olyan? Ma már alig valakit érdekel a katolikus egyház. A liberálisok soha nem hagyják ki, hogy maró gúnnyal megjegyezzék, konganak a templomok az ürességtől. Hát akkor miért ez a mérhetetlenül szenvedélyes, lángpallossal vívott harc a kereszténység és a katolicizmus ellen? De VV Aurélió ellen igenis érdemes küzdeni, még ha sziszifuszi is. Mert ha holnap valamelyik kereskedelmi csatorna azt találná ki, hogy kivégzéseket közvetít egyenesben, toronymagasan a legnézettebb műsor lenne. Nevethet ezen, de ha minden így marad, csupán idő kérdése, hogy este nyolckor leüljön a világ a tévé elé, és az anyukák kiszóljanak a konyhába, hogy gyere, apus, kezdődik. Aztán majd lehet választani akasztás és lefejezés között. Mivé lettünk?

Térjünk vissza a publicista felelősségéhez. Konkrétan az önéhez.

....meg arról, hogy hajtsunk tovább, ha “cigányt gázolunk”.

A cigányon való áthajtásra egyszerűen tudok válaszolni.

Megjegyzem, hozzátette: „Tisztességes ember ilyet nem tesz.”

Nem! Én azt írtam, hogy „ember ilyet nem csinál”. A jóisten áldjon meg mindenkit, hát a gyerekei szeme láttára meglincseltek egy férfit, aki ráadásul semmit se csinált! Ha ön másnap, ne adja Isten, Olaszliszkán elüt egy cigánygyereket, megáll? Ugye? Tényleg olyan nagy bűn ezt leírni? Pláne hogy ott van rögtön utána, hogy az ember úgy szocializálódik, hogy ha elüt valakit, megáll, még ha ezzel ki is teszi magát az agyonveretésnek. Az ott az újkori magyar história egyik legiszonyatosabb pillanata volt, mégis egy sokadik cigány jogvédő versus rasszista vitát sikerült belőle csinálni. Miközben egy országnak kellett volna azt mondania: emberek, ha bárki bárkit elüt, nincs olyan, hogy odamegyek és agyonverem. Ez lett volna az egyetlen értelmes csapásirány, és csak erről nem beszéltünk. Elmebaj!"