Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Margaretta Előzmény: #762815

Az egészségügynek, ha nem is az egészét, de egy részét lehetne magánkézbe adni.

A 4 300 000 milliós járulék bevétel egy részét lehetne erre fordítani, pontosabban engedni a vagy állami vagy a magánbiztosítós helyre való befizetést megfelelő arányban.

Így nem juthatnánk oda, hogy a gatyánkat kellene kifizetni. Jelenleg inkább ott vagyunk, mert fizetjük a járulékot is és a magánt is.

Gondolhatod, mikor az ismerősöm meghallotta 2014-ben, hogy 2016-ban műtik meg, nem egyből elment magánhoz? Vagy mikor az ultrahang vizsgálatra 3-4 hónapos várakozást adnak, nem elmegy egyből magánhoz? Vagy... sorolhatnám naphosszat.

Nem is értem, hogyan lehet még mindig deficites az egészségügy, mikor már nagyon sokan nem is veszik igénybe, mert rákényszerülnek a magánrendelésre.

Ismerősömet vittem hétfőn varratszedésre az István Kórházba. 11-re kellett menni, 12,40-kor hívta be az orvos úgy, hogy senki nem volt addig a rendelőben. (Közbeszúrás: a műtéthez szükséges vizsgálatok egy részét magánúton oldotta meg, hogy minél előbb meglegyenek.)

Összesen 2 órát voltam ott.

Ott a folyosón volt még a szemészet, ez idő alatt 2 páciens jött. Az asszisztensek fel-alá meneteltek a folyosón. A vérvételen 1 páciens vett részt.