Re: nincs cím
matgab Előzmény: #757040Na tegnap ismét bepróbálkoztam és színházban voltam...
Röviden és tömören: követelem, hogy mindennemű állami támogatást állítsanak le a színházak részére, mert botrányos amit ezek a színházak az elmúlt években színjátszás nevében művelnek!
Elmondom mit tapasztaltam:
Vasárnap este 7, Katona József színház, Faust
A színészek gyermeki kín-rímekkel (de olyannal, hogy szerintem Romhányi ha hallja akkor ventillátorként pörög a sírjában) próbálnak összefüggőnek tűnő szavakat , fél mondatokat egymás mellé tenni.
Szerencsére az emberi agy megvéd az össze-vissza hablatytól , így 5-5 percenként azon kapom magam, hogy "miről is beszéltek ezek itt az elmúlt 5 percben??"
El is gondolkodom, hogy én lennék valami buta focista típus (merengve azon mérgesen, hogy ilyen hülyeségért miért áldoztam fel a vasárnap esti szokásos focimat?!?!), hogy nem értem amit beszélnek. Meg is próbáltam nagyon koncentrálni, de rájöttem, hogy tényleg nem én vagyok a hülye, tényleg értelmetlenül ráadásul néha motyogva beszélnek (párom azt gondolta, hogy ő azért nem érti mert beteg és álmos, de megnyugtattam, hogy én sem értem)...
Néha berohangált egy csapat tizenéves színészpalánta, akik cipőt kötöttek, sikongattak, hangzavart csináltak (vagy próbálták felébreszteni az elaludt nézőket), néha meg a nézőteret vonták be a darabba, hol átmászott a nézőkön Kulka , hol egy érthetetlen (értelmetlen) női kórus hangzott fel az ülések mellett.
Na már épp az első félidő, izé felvonás végén járhattunk, amikor már épp akartam mondani neki, hogy ez a színdarab nem azért nem tetszik, mert az előadásmódja tele lenne a szokásos liberális klisékkel (káromkodás, meztelenkedés, család, kereszténység, szerelem őszínteség, minden konzervatív érték tudatos kifordítása, lejáratása, nevetségessé tétele), hanem ez már önmagában is annyira szar volt, hogy nem kellenek hozzá már ezek sem, hogy elvegyék az emberek kedvét a színházba járástól...
De az utolsó 5 percben bepótolták... Jött a szokásos értelmetlen káromkodás, majd egy 1 méteres stilizált szőröstövű férfi nemi szervet próbált két férfi és egy nő párzó mozdulatok életszerű eljátszásával a főhős celofánnal körbetekert arcába /szájába beerőltetni.
Nem, nem ez volt a finis, mielőtt azt hinnétek, hogy ennyivel megúsztuk. Kulka hirtelen színésztársával letolta a nadrágját majd egy másik hirtelen mozdulattal az alsónadrágját is és konkrétan egy szál farokban mindössze egy kigombolt ingben kezdett el a tizenéves gyerekek és a nézők előtt körbe körbe kézenfogva ugrálni...
Hát komolyan mondom... Ez bárkinek művészet?? Vagy előadás?? Menjenek a ****, de tényleg!! És mindezt az adófizetők és támogatók pénzéből!!
Szégyen és gyalázat! Akkor már inkább üres stadionokat építsenek még hármat minden megye 3-as csapatnak, minthogy ezt tolják szó szerint az ember arcába.
Ja akit érdekel van 2 jegyem ma estére a Faust II-re (azt írják hogy önálló színdarabként is értelmezhető -szerintem egyik sem értelmezhető, se egyben, sem külön-külön), akit érdekelne jelezze!