Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

Koffein

"A Tesla, mint dizájn ráadásul úgy néz ki, mintha egy emigráns mazdás tervezőcsapat rajzolta volna, és ez nem véletlen, mert ők is rajzolták. Mi következik mindebből? Hogy mihelyt elkészül a villanyos Porsche és Mercedes, a Teslát legfeljebb azok a lokálpatrióta amerikaiak veszik majd, akik a világért sem ülnének villanyautóba, mert szentül hiszik, hogy két mérföldön belül ****vá változtatja őket. És akkor a Teslának harangoztak. Visszaáll a rend, nem netes trollok fingják a passzátszelet a világ legfontosabb iparágában. Van, ahol már most sem állnak túl jól, mégpedig a legfontosabb európai piacon: Németországban. Ahol hülyén veszi ki magát, hogy a három másodperc alatt százra gyorsuló Tesla végsebessége 200, hiszen már ott is harmadára, százegynéhány kilométerre csökken az amúgy kackiás, 400 kilométeres hatótáv. És ha a fényes hipszterautó mellett dízel Octaviák húznak el a belső sávban, az nem tesz vonzóvá egy prémiumterméket.

De van egy még jobb hírem. Nemrég a fekete vonat modern megfelelőjével utaztam, ami egy Germanwings járat Stuttgart és Budapest között. Magyar Mercedes és Bosch dolgozókat szállít. Véletlenül egy Bosch-dolgozó mellé kerültem, akit felületesen ismertem is, és épp automated drive-fejlesztéseken dolgozik, szenzorokon a távtartó tempomathoz, a kapcsolódó szoftverekkel. Teslájuk is van a teszteléshez, nem mintha önvezetést muszáj lenne Teslán próbálgatni, csak mégis menőbb, mint egy Prius. Ő pedig megnevezte a céldátumot, amikor az önvezető autó valósággá lesz. 2025. Ugye!? Én is azt hittem, hogy korábban jön el a pillanat, de azt mondta, ez most az iparági sztenderd. Öt éve 2020-at gondoltak, három éve hozzácsaptak még öt évet. Igen, lesz önvezető autó, igen, az Uber is azon dolgozik, ők 2035-re látják megvalósíthatónak, a Google meg még mindig a 2020-ra esküszik. Közben a Tesla felvásárlásáról lecsúszott Apple nagy valószínűséggel megveszi a BMW i3-ast, az már így is haza tud kóvályogni magától, és arra fejleszt valami nagyon forradalmi appot."

http://totalcar.hu/magazin/velemeny/2016/01/27/retteges_a_teslatol/