Hozzászólás
Koffein"A Tesla, mint dizájn ráadásul úgy néz ki, mintha egy emigráns mazdás tervezőcsapat rajzolta volna, és ez nem véletlen, mert ők is rajzolták. Mi következik mindebből? Hogy mihelyt elkészül a villanyos Porsche és Mercedes, a Teslát legfeljebb azok a lokálpatrióta amerikaiak veszik majd, akik a világért sem ülnének villanyautóba, mert szentül hiszik, hogy két mérföldön belül ****vá változtatja őket. És akkor a Teslának harangoztak. Visszaáll a rend, nem netes trollok fingják a passzátszelet a világ legfontosabb iparágában. Van, ahol már most sem állnak túl jól, mégpedig a legfontosabb európai piacon: Németországban. Ahol hülyén veszi ki magát, hogy a három másodperc alatt százra gyorsuló Tesla végsebessége 200, hiszen már ott is harmadára, százegynéhány kilométerre csökken az amúgy kackiás, 400 kilométeres hatótáv. És ha a fényes hipszterautó mellett dízel Octaviák húznak el a belső sávban, az nem tesz vonzóvá egy prémiumterméket.
De van egy még jobb hírem. Nemrég a fekete vonat modern megfelelőjével utaztam, ami egy Germanwings járat Stuttgart és Budapest között. Magyar Mercedes és Bosch dolgozókat szállít. Véletlenül egy Bosch-dolgozó mellé kerültem, akit felületesen ismertem is, és épp automated drive-fejlesztéseken dolgozik, szenzorokon a távtartó tempomathoz, a kapcsolódó szoftverekkel. Teslájuk is van a teszteléshez, nem mintha önvezetést muszáj lenne Teslán próbálgatni, csak mégis menőbb, mint egy Prius. Ő pedig megnevezte a céldátumot, amikor az önvezető autó valósággá lesz. 2025. Ugye!? Én is azt hittem, hogy korábban jön el a pillanat, de azt mondta, ez most az iparági sztenderd. Öt éve 2020-at gondoltak, három éve hozzácsaptak még öt évet. Igen, lesz önvezető autó, igen, az Uber is azon dolgozik, ők 2035-re látják megvalósíthatónak, a Google meg még mindig a 2020-ra esküszik. Közben a Tesla felvásárlásáról lecsúszott Apple nagy valószínűséggel megveszi a BMW i3-ast, az már így is haza tud kóvályogni magától, és arra fejleszt valami nagyon forradalmi appot."
http://totalcar.hu/magazin/velemeny/2016/01/27/retteges_a_teslatol/